Bendik Rise

Premier League-fotballen ruller og går uten pause nå i romjulen. Det er klart for ny runde allerede mandag. Oddstipsene finner du naturligvis her.

Crystal Palace – Leicester (mandag 16.00)

I første kamp møtes Crystal Palace og Leicester i London. Hjemmelaget gikk på nok et stygt tap for Aston Villa (3-0) på Boxing Day, og det med én mann mer i over en omgang. Med 0-7 mot Liverpool står de nå med 0-10 i målforskjell på deres to siste kamper. På hjemmebane har de bare vunnet én av sine siste fem, samt tapt to og spilt to uavgjorte kamper.

Leicester på den andre siden tok ett viktig poeng mot et formsterkt Manchester United sist runde. Med det har de 3-1-1 på sine siste fem kamper, noe som er godkjent. De har uansett vært bedre på bortebane enn på hjemmebane denne sesongen der de er ubeseiret og vunnet seks på syv forsøk. Målforskjellen er 17-7 noe som er meget respektabelt. Leicester vant fjorårets oppgjør her 0-2 og vi skal ikke se bort ifra at noe lignende skjer igjen. Her tror jeg på borteseier.

Oddstips: Leicester vinner @ 2.06 hos Nordicbet

Everton – Manchester City (mandag 21.00)

Mandag kveld får Everton besøk av Manchester City i det som kan bli et veldig spennende oppgjør. Everton har nå vunnet fire på rad i ligaen og bare sluppet inn ett mål på disse kampene. Når motstanderne har vært Chelsea, Arsenal, Leicester og Sheffield United er ikke dette annet enn imponerende. Fire av deres fem siste kamper har i tillegg endt med under 2,5 mål. På Goodison Park gjelder dette for tre av de siste fem.

Manchester City tok en komfortabel 2-0-seier over Newcastle på Boxing Day, men Guardiolas menn scorer på langt nær like mye som før. Selv om de slo Arsenal 1-4 i Carabao Cup innimellom så har samtlige av deres siste fem kamper endt med under 2,5 mål. Det gir en målforskjell på 6-1. På bortebane har de bare spilt over 2,5 mål en gang denne sesongen (i premieren mot Wolverhampton). Med denne statistikken i mente og en meget spillbar odds prøves under-spill her.

Oddstips: Under 3.0 mål @ 1.87 hos Nordicbet

Southampton – West Ham (tirsdag 19.00)

Tirsdag tar Southampton imot West Ham. Her har vi et hjemmelag som har fått en liten dupp i form med tre kamper uten seier (to uavgjorte og ett tap). Riktignok kom tapet mot Manchester City. På hjemmebane har de uansett vært gode i år med 4-0-3 på sine sju kamper. Tapene kom for nevnte Man City, Tottenham og Manchester United. På de resterende fire kampene har de faktisk holdt nullen i alle og scoret minst to mål.

West Ham greide bare 2-2 hjemme mot Brighton i forrige runde og har tre kamper uten seier de også. På bortebane har de 3-1-3 denne sesongen som er akseptabelt. Mot Chelsea sist bortekamp fikk de juling og tapte hele 3-0. Jeg mener Southampton er et bedre lag enn West Ham og men en solid hjemmestatistikk mot antatt svakere motstand blirr hjemmeseier siste spill for runden.

Oddstips: Southampton (dnb) @ 1.62 hos Nordicbet