Bendik Rise

Det er helg og det betyr ny runde for de aller fleste lagene rundt om i Europa. Vi har funnet spill til noen av kampene i de største ligaene.

Borussia Dortmund – Stuttgart (lørdag 15.30)

Lørdag får Borussia Dortmund uten Erling Haaland besøk av Stuttgart. Hjemmelaget er i heller middels form med 2-1-2 på sine siste fem kamper. De befinner seg nå fire poeng bak serieleder Bayern og trenger å komme seg tilbake på vinnersporet snarest. I fire av Dortmunds siste fem kamper har begge lagene scoret, mens det har blitt over 2,5 mål i tre av de fire. Selv om Haaland er ute, har Dortmund flere spillere som kan score mål.

Stuttgart er på åttende plass med 3-5-2 på sine første 10 kamper. Målforskjellen er 19-16 noe som tilsvarer et målsnitt på 3,5 per kamp. På bortebane er dette snittet hele 4,0. I Stuttgarts siste fem kamper har alle endt med scoring til begge lag, mens fire av de har endt med over 2,5 mål i tillegg. Jeg ser på det som høyst sannsynlig at dette blir en målrik kamp mellom to gode angrepslag.

Oddstips: Begge lagene scorer og over 2,5 mål @ 1.78 hos Betsson

Real Madrid – Atletico (lørdag 21.00)

Senere på kvelden er det duket for Madrid-derby mellom Real Madrid og Atletico. Et enormt viktig oppgjør, spesielt for hjemmelaget som ligger seks poeng bak lørdagens motstander. Real Madrid har hatt en varierende høst, men tok seg videre i Champions League i midtuken og henger godt med i ligaen – spesielt med seier lørdag. I ligaen har de spilt over 2,5 mål i tre av deres siste fem kamper, der de to siste har endt med bare ett. Deres tre siste i alle turneringer har alle endt under 2,5 mål.

Atletico har vært strålende i hjemlig liga i år med 8-2-0 på sine første 10 hvorav seier i de syv siste. De har også en meget sterk målforskjell med 21 mål scoret og bare to baklengs! På bortebane er målforskjellen 6-1 på fire kamper. Innbyrdes har de siste tre kampene mellom lagene endt med høyest ett mål, mens de fem siste med Real Madrid som hjemmelag har også endt under 2,5 mål. Jeg tror dette gjentar seg i helga.

Oddstips: Under 2,5 mål @ 1.68 hos Betsson

AC Milan – Parma (søndag 20.45)

Søndag kveld skal vi til Milan der Parma er gjester. Hjemmelaget leder Serie A og det med hele fem poeng ned til Inter på andre plass. 8-2-0 og 23-9 i målforskjell er fasit for AC Milan. Fire av de fire siste kampene i alle turneringer er vunnet, så de er i god form. De har også spilt noen målrike kamper i serien den siste tiden med hele fire av fem med scoring til begge lag og over 2,5 mål.

Parma har 1-1-3 på sine fem bortekamper i år og har sluppet inn hele 13 mål. Med sju scoringer har de et gjennomsnitt på fire mål per kamp på bortebane. Dette laget har også vunnet bare to ligakamper denne sesongen og vil nok få det tøft mot Milan her. Med sju av ti kamper over 2,5 mål for AC Milan og mange mål i Parmas bortekamper tror jeg det blir mange mål også her – og det i tillegg til hjemmeseier.

Oddstips: AC Milan vinner og over 2,5 mål @ 1.75 hos Betsson