Bendik Rise

Det er desember og det betyr enorme mengder Premier League. Det starter denne helgen med mange spennende spillmuligheter.

Manchester City – Fulham (lørdag 16.00)

Første tips ut er fra Manchester, nærmere bestemt den blå delen. Etter en overbevisende 5-0-seier sist helg stoler vi igjen på de. Mot Burnley var de fullstendig overlegne, og selv om «expected goals» viste i underkant av 2.0 så var det ikke tvil om hvor poengene skulle. Lørdagens hjemmelag må fortsatt vinne for å komme seg oppover fra den nåværende 11. plassen, seks poeng bak toppen. City har vært bedre bakover den siste tiden og har holdt nullen i seks av deres siste ti kamper. På hjemmebane har de holdt nullen i tre av de siste fem.

Fulham på sin side har vært bedre fremover i det siste og har scoret i fire av de fem siste kampene. Det har gitt dem to seire og tre tap, med seier sist over Leicester. Det var deres første seier på bortebane denne sesongen etter tre tap og en uavgjort. Selv om de kanskje ser noe bedre ut nå enn tidligere ligger de fortsatt på 17. plass med to seire og 11 scoringer (på 10 kamper). Med et Manchester City-lag i angrepsposisjon tror jeg på klink hjemmeseier her, noe oddsen også viser. Slenger man på at de holder nullen, noe jeg tror de gjør, får man derimot meget spillbar odds.

Oddstips: Manchester City vinner og holder nullen @ 1.83 hos Betsson

Sjekk ut Betsson sin julekalender!

Liverpool – Wolverhampton (søndag 20.15)

Kveldskampen søndag spilles i Liverpool der Wolverhampton er gjester. Liverpool gikk skuffet av banen sist helg etter 1-1 mot Brighton. Laget har slitt mye med skader den siste tiden noe som har gått utover spillet. De er uansett på andreplass bare målforskjellen bak Tottenham. Har 3-2-0 på deres siste fem kamper og 9-4 i målforskjell. Samtlige har også endt under 3,5 mål. Det har også alle lagets siste ti kamper endt, med unntak av 0-5-seieren over Atalanta.

Wolverhampton mistet sist helg sin toppscorer med kraniebrudd, noe som er et betydelig tap. De er uansett i grei form med 2-2-1 på sine siste fem kamper, med alle under 3,5 mål. På bortebane denne sesongen har de tre seire (Sheffield United, Leeds og Arsenal) og to tap (Leicester og West Ham). Wolverhampton har 11-11 i målforskjell noe som tilsvarer under 2,2 mål i gjennomsnitt per kamp. Derfor tror jeg dette kan bli en forholdsvis målfattig kamp. Med sitt fremste angrepsvåpen ute tror jeg også Wolves først og fremst har et defensivt fokus inn mot denne kampen. Siden Wolves rykket opp til Premier League har også Liverpool vunnet samtlige oppgjør, samt de har endt med under 3,5 mål.

Oddstips: Liverpool vinner og under 3,5 mål @ 2.29 hos Betsson

Helgens dobbel

Sheffield United – Leicester (søndag 15.15)
Brighton – Southampton (mandag 21.00)

Helgens siste tips var jeg veldig usikker i valget mellom to kamper. Derfor endte det i en dobbel med dobbelsjanse på begge lagene. Leicester tapte skuffende mot Fulham sist, men laget er betydelig bedre på bortebane enn hjemmebane med 4-0-1 på reise, mot 2-0-3 på på eget gress. Mot et Sheffield United-lag med ett poeng og 4-16 i målforskjell bør det være gode muligheter her. Jeg mener ren seier også kan spilles singel her.

I den andre delen av dobbelen finner vi Southampton. Med en solid sjetteplass har Southampton fått ett godt grunnlag denne sesongen. De har 3-1-1 på de siste fem kampene der tapet kom etter Manchester Uniteds snuoperasjon sist runde. I tillegg har de 2-2-1 på bortebane noe som er godkjent. Brighton har vært spillmessig gode uten å ha fått resultater. De har uansett ikke vunnet på hjemmebane ennå, og det tror ikke jeg skjer denne runden heller.

Oddstips:

Leicester/uavgjort @ 1.28

Southampton/uavgjort @ 1.59

Dobbel @ 2.04 hos Betsson