Bendik Rise

Landslagsfotballen er (heldigvis) over for i år og vi har mye god klubbfotball i vente. Hele åtte runder skal spilles før året er slutt, i tillegg til cuper og Europa-spill. Spillene finner du som vanlig her.

Fulham – Everton (søndag 13.00)

Første kamp søndag møtes Fulham og Everton til dyst. Scott Parkers menn har startet sesongen med 1-1-6 og befinner seg kun poenget over nedrykksstreken. De har riktignok vært noe bedre i det siste og tapte 1-0 helt på slutten mot West Ham sist. På hjemmebane har de tatt tre poeng (2-0 mot West Brom), men på de tre andre kampene har de sluppet inn åtte mål og scoret bare ett.

Bortelaget har, etter en forrykende start sesongen, nå tapt tre på rad. Noe av grunnen til det kan forklares med James Rodriguez´ skade. Nå skal han være tilbake for fullt og Carlo Ancelotti har nok brukt landslagsoppholdet godt. Everton har 16-14 i målforskjell i år, noe som tilsvarer nesten fire mål per kamp i gjennomsnitt. Mot et Fulham-lag som ikke er altfor gode bakover tror jeg de kan finne tilbake formen og score opptil flere ganger her. Det bør resultere i seier.

Oddstips: Everton vinner @ 1.90 hos Betsson

Liverpool – Leicester (søndag 20.15)

Søndag kveld er det duket for storoppgjør når serieleder Leicester gjester Liverpool på tredje plass. Liverpool har skjerpet seg etter 7-2-fadesen mot Aston Villa og vunnet to (Sheffield United og West Ham, begge 2-1), samt to uavgjorte (Man City, 1-1, og Everton, 2-2) i ligaen etter det. Defensivt er de ikke veldig overbevisende, men fremover i banen viser de at de er et av de beste lagene også i år. De står nå overfor en tøff utfordring med flere skadde spillere i forsvarsrekka. De har uansett spilt seks av åtte kamper over 2,5 mål i år, i tillegg til hele sju kamper med scoring til begge lag.

Leicester har åpnet sesongen fantastisk med seks seire og to tap på de åtte første kampene. Målforskjellen viser 18-9 og de snitter dermed på over tre mål per kamp. Fem av kampene deres har endt med over 2,5 mål, mens bare tre der begge lagene har scoret. De har uansett vært svært gode borte med full pott på sine fire kamper, inkludert mot Man City (2-5) og Arsenal (0-1). Liverpool er utvilsomt bedre fremover enn bakover, mens Leicester er gode borte og liker seg mot god motstand. Her tror jeg det blir mange mål.

Oddstips: Begge lagene scorer og over 2,5 mål @ 1.81 @ Betsson

Burnley – Crystal Palace (mandag 18.30)

Burnley og Crystal Palace møtes i en av de to mandagskampene. Her har vi et hjemmelag som ennå ikke har scoret på eget gress på tre forsøk. Det har resultert i null poeng. Totalt har det også bare blitt tre mål og de har tatt fattige to poeng. De har med andre ord slitt i innledningen av sesongen. Andre veien er 12 baklengs fasit, noe som faktisk ikke er så aller verst sammenlignet med resten av ligaen. Men med tørke fremover så hjelper det lite.

Et annet lag som også har sluppet inn 12 mål er Crystal Palace, men de har i tillegg scoret like mange. Med 4-1-3 i protokollen innehar de en komfortabel åttende plass. Tapene har også kommet mot antatt sterkere motstand i Everton, Chelsea og Wolverhampton. Sist vant de hele 4-1 over Leeds og det nesten uten Zaha-involveringer i scoringene. Det viser at flere kan melde seg på for Hodgsons menn. Jeg tror de vil ta en ny trepoenger her.

Oddstips: Crystal Palace (pengene tilbake ved uavgjort) @ 1.95 hos Betsson