Bendik Rise

Det er omsider klart for landskamp med Norge involvert. Selv om det er «nødlandslaget» som stiller er det like fullt en landskamp, og det en viktig en. Vi har prøvd oss på noen spill til kampen.

Forventede lagoppstillinger (4-2-3-1):

Østerrike: Pervan – Lainer, Ranftl, Hinteregger, Ulmer – Baumgartlinger, Ilsanker – Schlager, Sabitzer, Alaba – Grbic

Østerrike kommer nok i en 4-4-2 eller 4-2-3-1, alt ettersom. Jeg vil tro Alaba er tilbake i laget fra sist, mens Hinteregger må stå over med karantene. I tillegg kom Grbic inn og scoret sist og kanskje får ny tillit til kampen mot Norge. Selv om Norge stiller antatt svakere, så tror jeg Østerrike vil starte med sine beste menn.

Norge (4-5-1): Bråtveit – Vindheim, Hanche-Olsen, Gabrielsen, Skjelvik – Evjen, Thorstvedt, Ulvestad, Askildsen, Dæhli – Strand Larsen

For Norge sin del er det vanskelig å vite hvem som starter i noen posisjoner. Jeg tror Hanche-Olsen og Gabrielsen tar stopperplassene foran Granli og at Skjelvik dyttes ut på backen i mangel på alternativer. I tillegg er det naturlig å tenke at de med landslagserfaring både på A-laget og spillere som har spilt under Smerud tidligere, starter. De spillerne er det faktisk mange av her. Børkeeiet, som har vært skadet lenge, må nok finne seg i å starte på benken sammen med i alle fall Veton Berisha.

Onsdagens hjemmelag er i fin form om dagen. De har vunnet fem av sine siste fem landskamper mot varierende motstand. I Nations League-ligaen har det blitt fire seire på fem mulige. Alle seierne har blitt vunnet med ett mål, mens tapet også var en jevn affære som til slutt endte 2-3 mot Romania. Med andre ord har kampene deres tilsynelatende jevne. Tre kamper har endt med over 2,5 mål, mens de to siste har endt med bare ett mål. Søndag slo de Nord-Irland 2-1 etter to sene mål av Schaub og Grbic. Sånn sett er de i god flyt, men det skal være muligheter for å få med seg noe for Norge sin del – selv om Østerrike er soleklare favoritter.

Form og statistikk fyker ut vinduet for Norge. Et helt nytt lag stables på beina, med mange spillere som ikke har spilt sammen før. Det kan gå alle veier. Jeg tror at de spiller en 4-5-1-formasjon der det defensive har førsteprioritet. Likevel skal det være såpass mye kvalitet fremover i banen i dette laget at de kan skape trøbbel for Østerrike på en god dag. Hjemmelaget er med rette favoritter her, men at Norge kan lage kamp onsdag er det muligheter for. Østerrike vet ikke noe som helst om hva de møter, mens Norges menn vil løpe og blø for drakta som aldri før (forhåpentligvis).

Med bare jevne kamper hittil for Østerrike prøver vi et handikap-spill i favør Norge. I tillegg må det prøves et langskudd på våre (nest) beste menn!

Oddstips: Norge (+2.0 asiatisk handikap) @ 1.40 hos Betsson

Oddstips: Norge vinner @ 9.50 hos Betsson