Bendik Rise

Siste runde før en aldri så liten landslagspause skal spilles i helgen. Med bare sju runder igjen så er det spenning i både topp og bunn. Her følger tips til noen av rundens kamper.

Bodø/Glimt – Aalesund (søndag 18.00)

Topp mot bunn – og da snakker vi virkelig topp mot bunn. Det har sjelden vært så stor forskjell mellom serielederen og sisteplassen der hele 52 poeng skiller lagene. Hjemmelaget har vunnet 20 av sine 23 kamper og scoret vanvittige 76 mål. På hjemmebane scorer de i snitt over 3,5 mål per kamp noe som er flest i ligaen.

Aalesund vant omsider igjen sist etter ni strake tap, og Lars Arne Nilsen kunne for første gang juble for poeng i Ålesund. Men vi kommer uansett ikke bort ifra at de ligger helt sist og har sluppet inn nesten tre mål per kamp i gjennomsnitt. Det er vanskelig å tro noe annet enn et defensivt fokus inn mot denne kampen, men hjemmelaget skal være mye bedre. I tillegg kan de offisielt kalle seg seriemester dersom Molde avgir poeng mot KBK og Bodø/Glimt vinner her. Med Junker og ikke minst Zinckernagel tilbake for fullt tror jeg de fyrer på alle sylindere i en potensiell gullkamp.

Oddstips: Bodø/Glimt (-2 asiatisk handikap) @ 1.78 hos Betsson

Molde – Kristiansund (søndag 18.00)

I Møre og Romsdal er det duket for et ordentlig derby når Molde tar imot Kristiansund. Søndagens hjemmelag spilte kamp senest torsdag der de til slutt tapte 4-1 mot Arsenal på Emirates. Selv om Molde var gode i deler av kampen, så beina til mange slitne ut mot slutten. Det kan nok føre til flere endringer i laget til helgens kamp, noe som naturligvis fører til en svakere startoppstilling. Likevel skal det nevnes at det gikk fint mot både Strømsgodset og Mjøndalen i de foregående ukene, men nå har de både møtt og møter tøffere motstand.

Kristiansund har blitt litt hektet av i medaljekampen etter 1-3-1 på sine siste fem kamper, senest 2-3-tap for Bodø/Glimt helt på slutten sist. De ligger nå ni poeng bak medalje, men bare seks poeng bak en Europa-billett i og med at NM ikke blir gjennomført. Michelsens menn har uansett vært solide og spilt tette kamper, både mot gode og mindre gode lag. Mot et Molde-lag med en tøff kamp i beina tror jeg det kan være gode muligheter til å hente poeng i Molde.

Oddstips: Kristiansund (+1 asiatisk handikap) @ 1.88 hos Betsson

Vålerenga – Odd (søndag 20.30)

Til slutt tar vi med et spill fra hovedkampen der Dag-Eilev Fagermo tar imot gamle kjente på Intility Arena. Begge lag står med 42 poeng og kun målforskjellen skiller de i favør Odd på den viktige fjerdeplassen. Det er med andre ord en meget viktig kamp for begge lag. Hjemmelaget er i god form med tre seire og én uavgjort på de siste fire. De har i tillegg vært veldig gode hjemme i år og har faktisk ikke tapt. Åtte av elleve kamper har vært over 2,5 mål, noe fire av de fem siste også har vært. I fem av fem har begge lagene scoret.

Odd har etter sin ufrivillige pause vunnet to og spilt én uavgjort. Den siste kampen var senest onsdag så de får naturligvis noe mindre hvile, men har fire døgn på seg. Fire av de fem siste bortekampene deres har endt med over 2,5 mål, samt tre av de har endt med scoring til begge lagene. Det første oppgjørene mellom lagene endte 4-1 til Odd og jeg tror vi kan få en målrik kamp også her, men kanskje bikket i favør Vålerenga denne gangen.

Oddstips: Begge lagene scorer og over 2,5 mål @ 1.83 hos Betsson