Bendik Rise

Kampene kommer på løpende bånd om dagen og det gjelder også for Premier League-klubbene. Det spilles kamper fra fredag til mandag og vi har oddstips til noen av kampene.

Aston Villa – Southampton (søndag 13.00)

Søndag barker Aston Villa og Southampton sammen på Villa Park. Aston Villa tapte sist 0-3 mot Leeds, også da på hjemmebane. Det ble deres første tap så langt i år og med kun to baklengs på de fire første svir det litt med tre i sekken. De befinner seg uansett på tredje plass og det med én kamp til gode. Fire av de fem kampene deres har endt under 3,5 mål der to av de har endt med bare én scoring.

Southampton tok en sterk 2-0-seier over Everton sist. Selv om de spilte med en mann mer siste 20 minuttene hadde de overtaket og målene før det røde kortet til Digne i det 72. minutt. Med det står de med 3-1-2 og en fin syvende plass før helgens runde. Søndagens bortelag har spilt fire kamper med to mål eller færre involvert. De to siste var mot antatte topplag i Tottenham og Chelsea. Med to formsterke lag tror jeg dette blir en jevn kamp der begge lag har spilt flere kamper med få mål. Vi drar uansett linja hakket høyere enn sist helg.

Oddstips: Under 3,5 mål @ 1.51 hos Betsson

Manchester United – Arsenal (søndag 17.30)

Senere på dagen er det duket for en god, gammel klassiker når Arsenal gjester den røde delen av Manchester. Solskjærs menn kommer fra en kruttsterk 5-0-seier over RB Leipzig i Champions League der han faktisk fikk hvilt (spilte 25-30 min.) nøkkelspillere i Bruno Fernandes og Marcus Rashford som kom inn og scoret hattrick. I Premier League ble det sist 0-0 mot Chelsea i en noe tam affære. De har uansett tre seire og én uavgjort på de siste fire der motstanderne har vært Newcastle, PSG, Chelsea og RB Leipzig. Det må sies å være mer en godkjent og Manchester United vil nok bygge videre på de gode resultatene her.

Arsenal spilte Europa League en dag senere, men også de spart en del spillere*. I serien har de tapt 1-0 i to kamper på rad mot henholdsvis Man City og Leicester og de ser noe tamme ut fremover. Med 3-0-3 i protokollen viser det at de ikke er helt der oppe ennå da de har tapt mot de beste og slått de heller dårligere lagene i ligaen. På bortebane har det blitt tap for både Liverpool og Man City og mot et Manchester United-lag som scoret fem på onsdag kan det bli tøft. Jeg tror også hjemmelagets spillestil vil stå godt til Arsenal her.

Oddstips: Man United vinner @ 2.12 hos Betsson

Tottenham – Brighton (søndag 20.15)

Det tredje og siste spillet kommer også fra en kamp søndag der Brighton møter Tottenham i Nord-London. Hjemmelaget står med 3-2-1 i protokollen og 16-8 i målforskjell etter seks kamper, noe de kan være brukbart fornøyde med selv om de rotet det til både mot Newcastle (1-1) og West Ham (3-3) hjemme. De vant 0-1 i en tøff bortekamp sist, igjen etter scoring av Son med assist fra Kane. Siden tapet i seriepremieren har Tottenham spilt elleve kamper på rad uten tap i alle turneringer*, der hele åtte av de ble vunnet (ni inkl. straffekonkurranse). Det vitner om et solid lag.

Brighton imponerte mange i sesongstarten med gode prestasjoner mot både Chelsea og Manchester United. Likevel har resultatene uteblitt. De vant 0-3 borte mot Newcastle, men det har blitt med den seieren. Mot antatt svakere (lik) motstand har de spilt 1-1 i de to siste mot henholdsvis Crystal Palace borte og West Brom hjemme. Jeg tror de skal få det tøft i London mot superduoen til Tottenham.

Oddstips: Tottenham vinner @ 1.66 hos Betsson