Bendik Rise

Full rulle med fotball om dagen med Champions League og Europa League i gang igjen, men det mest spennende er likevel i Norge. Med ni kamper igjen begynner innspurten for alvor. Vi har selvsagt oddstips.

Aalesund – Odd (søndag 18.00)

Vi hopper over lørdagskampene denne gangen og går rett til hovedrunden søndag. Der får Aalesund besøk av Odd som fikk en ufrivillig pause forrige helg. Hjemmelaget fortsetter å tape og står nå med åtte strake tap etter 4-0 på Nadderud. Med 16 poeng opp til sikker plass er nedrykket snart «sikret». På hjemmebane har de også tapt fire på rad, riktignok med bare ett og to mål. Tap er uansett tap.

Odd på sin side har fått hele tre uker pause siden sist kamp, med både landskamper og en utsatt kamp mot Covid-smittede Viking. De har naturligvis ikke vært i karantene og har nok fått trent godt denne perioden. Kanskje kan den bli avgjørende i medaljekampen? Formen før pausen var så som så med 2-1-2 i protokollen. De scoret likevel 14 mål på disse kampene og viste seg farlige fremover. Mot Aalesund som har sluppet inn mål i hver eneste kamp tror jeg de tar denne, og det ganske greit.

Oddstips: Odd vinner @ 1.83 hos Betsson

Vålerenga – Kristiansund (søndag 18.00)

Søndag på samme tid får Vålerenga besøk av Kristiansund på Intility. Vålerenga kommer fra en sterk 3-0-seier i Sandefjord sist og har dermed to strake tremålsseire. De har vunnet fire av de fem siste, blant annet mot Molde. Tapet kom på Aspmyra mot Bodø/Glimt. Alle disse fire kampene har endt med over 2,5 mål og faktisk har hele åtte av deres ti seneste kamper endt med både mål til begge lag og over 2,5 mål. På hjemmebane gjelder denne statistikken for samtlige av deres fem siste.

Kristiansund har også vært et målfarlig lag denne sesongen med brennhete Pellegrino i spissen. De har scoret litt mindre i de siste kampene, men snitter på omtrent to mål per kamp gjennom sesongen. Tre av deres siste fem kamper har vært over 2,5 mål med scoring begge veier og på bortebane gjelder det samme for fire av deres siste fem. Med to lag som er gode fremover og to av de beste målscorerne i ligaen i Kjartansson og Pellegrino tror jeg dette blir en målrik affære.

Oddstips: Begge lagene scorer og over 2,5 mål @ 1.85 hos Betsson

Viking – Haugesund (tirsdag 19.00)

Tirsdag er Viking tilbake i seriespillet etter at hele laget måtte i karantene som følge av Covid-smitte. Det kan ha vært en litt trøblete periode for laget da de ikke har fått trent sammen. Lørdag har det uansett gått 10 dager og da får de trene noen dager før kamp. Før den ufrivillige pausen var Viking i solid form med 13 poeng på de seneste fem kampene. I samtlige av de kampene scoret begge lag og kampen endte med minst tre mål (ofte flere). Også i samtlige av de fem siste på hjemmebane skjedde dette.

For Haugesund sin del fikk de seg en etterlengtet seier mot Sarpsborg 08 sist etter fire kamper uten seier. På bortebane har de uansett vært svake der de har tapt fire av de fem siste (vant mot AaFK). Også de har spilt målrike kamper den siste tiden og fire av de fem siste endte med samme resultat som nevnt over. På bortebane viser statistikken akkurat det samme. Jeg tror også dette blir en målrik kamp, selv om Viking kan være noe rustne.

Oddstips: Viking/uavgjort og begge lag scorer