Bendik Rise

Premier League er tilbake, og råkjøret fortsetter for spillerne som på det meste har spilt tre kamper denne «pausen». Det skal uansett spilles full runde og vi har flere spill til kampene.

Chelsea – Southampton (lørdag 16.00)

Først ut er kampen på Stamford Bridge mellom Chelsea og Southampton. Hjemmelaget kommer fra 4-0-seier over Crystal Palace og har dermed 2-1-1 på sine første fire kamper i serien. Jeg synes uansett ikke Chelsea har sett fryktelig bra ut. Foruten straffene mot Crystal Palace hadde de en expected goals på 0.93. De overbeviste heller ikke mot verken Brighton eller Liverpool, før de måtte angripe etter 3-0 til pause mot West Bromwich.

Southampton har funnet formen med to strake seire mot Burnley og West Bromwich i målfattige kamper (0-1 og 2-0). Med unntak av Tottenham-kampen som de tapte 2-5 har de sluppet til lite bakover og holdt nullen i de to siste kampene. Innbyrdes mellom lagene har også Southampton vært gode på Stamford Bridge med seier og uavgjort på de to siste oppgjørene. Jeg tror de kan få med seg noe også her, og i alle fall ikke tape med mange mål

Oddstips: Southampton (+1.25) @ 1.81 hos Nordicbet

Crystal Palace – Brighton (søndag 15.00)

Søndag reiser Brighton til London, nærmere bestemt Selhurst Park. Der møter de et Crystal Palace-lag som tapte hele 4-0 mot Chelsea før landslagsfotballen. De tapte også mot Everton før det, etter full pott på de to første kampene. Crystal Palace har spilt over 2,5 mål i tre av deres fire kamper og begge lagene har funnet veien til mål i to av de. Målforskjellen sier 5-7 noe som tilsvarer nøyaktig tre mål per kamp i gjennomsnitt.

Brighton har også vært målfarlige, selv om de bare har fått med seg tre poeng på de fire første kampene. De har dog møtt tøff motstand i Chelsea, Manchester United (der de absolutt burde fått med seg noe) og Everton. Felles for alle disse kampene er uansett mål begge veier og minimum fire mål per kamp (4, 5 og 6). I den fjerde kampen (2. runde) slo de Newcastle 3-0 på bortebane. Brighton har hittil vært veldig spillende og angrepsvillige noe som har resultert i hele 4,5 mål i gjennomsnitt per kamp. Jeg tror at vi kan få mange mål også her, og det til god odds.

Oddstips: Over 2,5 mål @ 2.18 hos Nordicbet

Tottenham – West Ham (søndag 17.30)

Senere på dagen er det duket for derby i samme by mellom Tottenham og West Ham. Hjemmelaget vant hele 6-1 på Old Trafford der José Mourinho fikk sin hevn mot gamleklubben. Står med 2-1-1 på sine fire første kamper som er en helt grei start på sesongen. De har vunnet 5-2 og 6-1 på bortebane, men på hjemmebane har det gått noe tråere, med 0-1 i serieåpningen (mot Everton) og 1-1 mot Newcastle. Jeg synes også at de kampene med store sifre var med noe spesielle omstendigheter, uten at noe skal tas bort fra Tottenham.

West Ham har, etter 0-2-tapet for Newcastle første runde, tatt seg kraftig opp. De tapte noe ufortjent mot Arsenal på Emirates (1-2), samt to sterke seire mot Wolves hjemme (4-0) og Leicester borte (0-3). David Moyes´ menn har, ironisk nok i hans fravær, vært bunnsolide bakover, men også gode fremover i banen etter hvert. Uansett, så har de ikke spilt over 3,5 mål mer enn én gang. Det var ikke på bortebane. Tottenham har heller ikke hatt mange mål på hjemmebane. Innbyrdes har fire av de fem siste kampene endt under 2,5 mål. Mellom to gode lag tror jeg dette kan bli en jevn kamp, og heller ikke fryktelig mange mål.

Oddstips: Under 3,5 mål @ 1.56 hos Nordicbet