Bendik Rise

Det er landslagspause for de øverste ligaene rundt om, men OBOS-ligaen tar ikke ferie. Full runde skal spilles i helgen og vi har funnet noen gode spill til kampene.

Åsane – Stjørdals-Blink (søndag 15.30)

Stjørdals-Blink reiser til Bergen for å møte Åsane. Der møter de et hjemmelag i heller dårlig form med tre strake tap (Ranheim, Raufoss og Tromsø), sist i en vanvittig fotballkamp som til slutt endte 5-4 til Tromsø i nord. På deres fem siste kamper har de en målforskjell på 12-12. Det er et gjennomsnitt på nesten fem mål per kamp, der fire av disse fem har endt med minimum fire mål. Begge lagene har også funnet veien til nettmaskene i de oppgjørene.

Bortelaget er heller ikke fremmed for målrike kamper. Samtlige av deres siste fem kamper har endt med mål til begge lag og minimum fire scoringer. Faktisk topper de Åsanes målforskjell med 14-14 på sine siste fem kamper. Formen er noe varierende med 2-1-2 og dermed sju poeng. Med begge lags form og statistikk tror jeg vi får en målrik affære også her.

Oddstips: Over 3,5 mål @ 1.83 hos Betsson

Lillestrøm – Øygarden (søndag 15.30)

Samtidig møter opprykksjagende Lillestrøm nedrykkstruede Øygarden. Hjemmelaget står nå med fem strake seire og befinner seg trygt på en fjerde plass med bare fire poeng opp til Sogndal på opprykksplass. Fire av de fem seierne har de vunnet med mer enn ett mål, samt at de bare har sluppet inn tre mål. Begge hjemmekampene av de fem ble også vunnet med to mål. Lillestrøm har i tillegg scoret 14 mål på de siste fem kampene, noe som tilsvarer nesten tre mål i gjennomsnitt.

Søndagens bortelag sliter i bunn av tabellen. De tok sist en etterlengtet seier etter tre strake tap før det. På deres siste kamper har de 9-10 i målforskjell. Det er ikke fryktelig for et lag på nedrykksplass, men det er likevel to baklengs per kamp i gjennomsnitt. På bortebane derimot, er statistikken noe verre. Der har det blitt ett fattig poeng på deres siste fem kamper, samt 17 innslupne mål. Tre av kampene har de i tillegg tapt med mer enn ett mål. Jeg tror Lillestrøm fortsetter sin gode form og tar denne – og det med god margin.

Oddstips: Lillestrøm (-1) @ 1.72 hos Betsson

Sogndal – Tromsø (søndag 15.30)

Til slutt tar ve med et tips fra søndagens toppkamp. Sogndal på andreplass tar imot serielederen fra Tromsø. Med seier for hjemmelaget her vil de være bare to poeng bak. På den andre siden kan Tromsø ta et kjempesteg mot opprykk ved seier. Begge lag er i strålende form med 12 poeng på sine siste fem kamper. Sogndal tapte riktignok sist mot Ranheim, mens Tromsø har vunnet sine fire siste. Hjemmelaget har vært bunnsolide på hjemmebane i år (8-0-1), mens det samme egentlig kan sies om Tromsø på bortebane. Der har de bare sluppet inn fem(!) mål. Jeg tror dette blir en jevnspilt kamp, kanskje ikke med altfor mange mål. Med dette er OBOS-ligaen så alt kan selvsagt skje. Uansett så tror jeg at begge lag, og kanskje spesielt bortelaget, vil være fornøyde med uavgjort med den ledelsen de har. I tillegg mener jeg at de har hakket bedre lag.

Oddstips: Tromsø eller uavgjort @ 1.78 hos Betsson