Bendik Rise

To tredjedeler av sesongen er straks omme. Bodø/Glimt seiler mot seriegull, mens fem-seks lag kjemper om pallplassering. VI har oddstips på flere av lagene som snuser på pallplassering.

Vålerenga – Mjøndalen (lørdag 20.30)

Lørdag kveld reiser Mjøndalen til hovedstaden for å møte Vålerenga. Der møter de et lag i grei form med 3-0-2 på sine siste fem kamper. Tapte sist i Bodø (noe alle gjør), selv om de spilte med en mann mer i deler av kampen. De burde nok ha scoret, men det lugget litt foran mål. På hjemmebane har de uansett vært solide. Av deres ni kamper spilt har de vunnet seks og spilt tre uavgjorte. Fellesnevneren for mange av deres kamper er at de har scoret nøyaktig to mål. Det har skjedd i sju av de ni kampene.

Mjøndalen har nå tapt fem kamper på rad, og befinner seg på nedrykksplass. Med hele åtte poeng til sikker plass så er det kvalikplassen de bør håpe på (ett poeng opp til Start). I fire av deres fem siste kamper har de sluppet inn nøyaktig to mål, der den femte av de endte 6-1 i en kollaps. Fjorårets oppgjør her endte 2-0 til hjemmelaget og med statistikken til begge lag kan vi fort få noe lignende her.

Oddstips – Antall mål i kampen: 2 eller 3 @ 2.05 hos Betsson

Aalesund – Kristiansund (søndag 18.00)

Det er også duket for et aldri så lite derby når Kristiansund gjester Aalesund søndag. Hjemmelaget virker helt fortapte, mens søndagens bortelag fortsatt har alt å spille for med bare fire poeng opp til sølvplass. Aalesund har nå tapt 14 av sine 19 kamper, inkludert de seks foregående. De har riktignok tapt med lavere sifre, men laget virker rett og slett ikke godt nok.

Kristiansund er i fin form med 3-1-1 på sine fem siste kamper, der den samme statistikken gjelder på bortebane. Der har de også vunnet to på rad. I sommer endte det motsatte oppgjøret hele 7-2 til Kristiansund. Jeg tror nok ikke vi får slett så mange mål denne kampen, men jeg mener at Kristiansund skal være et klart bedre lag her. Oddsen er i tillegg veldig spillbar.

Oddstips – Kristiansund vinner @ 1.92 hos Betsson

Viking – Strømsgodset (søndag 18.00)

Samtidig barker Viking og Strømsgodset sammen i Stavanger. Hjemmelaget er i fyr og flamme om dagen med fem strake seire og en målforskjell på 17-8. Vant 2-1 sist i Mjøndalen der både Berisha og brennhete Bytyqi fikk noen smeller. Begge er litt usikre til kampen, men skal nok være klar. Da mener jeg hjemmelaget er solide favoritter her.

Strømsgodset har nemlig ikke vunnet på fem kamper, der hele fire av de er uavgjorte. Den siste var faktisk det motsatte oppgjøret mellom lagene der Viking vant 2-0 på Marienlyst. På bortebane har de tatt fem poeng på de siste tre der alle har vært på naturgress. De to før det endte med tap for Bodø/Glimt og Vålerenga. Fjorårets oppgjør mellom lagene endte hele 4-0 til hjemmelaget, mens det endte 0-0 i Drammen. Jeg tror Viking fortsetter sitt gode overtak, i alle fall om de stiller med fullt lag. Man kan vente å se an skadenyheter, men da kan oddsen falle.

Oddstips: Viking vinner @ 1.80