Bendik Rise

Det er helg og ny runde i Eliteserien. Ligaen er snart halvspilt og det ser ut til å stå mellom Molde og Bodø/Glimt, selv om begge har gått på poengtap. Det er kamper fra lørdag til mandag og vi har spill til alle dagene.

 

Haugesund – Godset (søndag 18.00)
Start – Vålerenga (mandag 20.30)

Vi starter helgens tips med en dobbel. Søndag tar Haugesund imot Strømsgodset som har tapt fire av sine siste fem kamper. På bortebane har de tapt fire på rad og bare scoret to mål. Tapte sist på overtid mot Sandefjord, noe som ikke gir noen god følelse inn mot neste kamp.

Hjemmelaget er i noe bedre form med 2-1-2 på sine siste fem kamper. Tapte riktignok 1-0 for Mjøndalen forrige helg, men de har vært bedre på hjemmebane der de har slått Rosenborg og Stabæk i sine to siste kamper i Haugesund. Mot et Strømsgodset i dårlig form tror jeg poengene blir igjen i Haugesund.

tidlig ubetaling

Mandag møtes Start og Vålerenga i Kristiansand. Hjemmelaget har fortsatt bare vunnet én kamp og befinner seg med det på nedrykksplass. De har tapt to på rad etter seieren mot Mjøndalen og slipper inn litt for mange mål (nest mest i ligaen). På motsatt banehalvdel står Vålerenga som har kommet seg fint gjennom sin «tøffeste» periode med kamper. Fire av ni mulige poeng mot Molde og Brann på bortebane, samt Bodø/Glimt hjemme skal man være greit fornøyde med. Før det spilte de fire kamper uten baklengs, noe jeg tror de fort kan gjøre her også. Dermed blir dobbelen som følger.

 

Oddstips

Haugesund +1 (HC) @ 1.26
Vålerenga +1 (HC) 1.41

Odds – 1.78


 

Sandefjord – Bodø/Glimt (søndag 18.00)

Sandefjord har begynt å få fart på sakene med to seire på rad, til sammen tre på sine fem siste kamper. Med det har de bykset opp til en fin niende plass med syv poeng ned til Start på nedrykksplass. De har scoret i samtlige av deres fem siste kamper, mens fire av de har endt med tre mål eller mer. Det gir dem en målforskjell på 9-9 siste fem.

Søndag tar de imot ligaens beste og mestscorende lag i Bodø/Glimt. De har tapt poeng i to (begge på bortebane) av sine tre seneste kamper, men er likevel ubeseiret i årets Eliteserie. Samtlige av nordlendingenes 13 kamper har endt med over 2,5 mål, og hele 11 av de med mål til begge lag. Statistikken sier sitt og jeg tror vi får mange mål også denne gangen.

Oddstips: Begge lagene scorer og over 2,5 mål – 1.72


 

Rosenborg – Aalesund (søndag 20.30)

Til slutt tar vi for oss hovedkampen mellom Rosenborg og Aalesund. Førstnevnte såg veldig friske ut mot Sarpsborg 08 der de til slutt vant overbevisende 5-1. De er noe varierende da de står med tre seire og to tap på sine siste fem kamper. På Lerkendal ser de uansett ut til å være stabile og står med fire seire på rad. Med et gjennomsnitt på over tre scoringer per kamp kan de snart «friskmeldes». Samtlige av kampene har også endt over 2,5 mål.

Aalesund har sluppet inn desidert flest mål i ligaen med sine 40 baklengs. De har scoret flere mål enn halvparten av lagene, men det hjelper lite når de slipper inn så mye. På bortebane viser fasiten tre mål i gjennomsnitt per kamp. Med et hjemmelag som begynner å finne formen tror jeg på hjemmeseier og mange mål.

Oddstips: Rosenborg vinner og over 2,5 mål – 1.86