Bendik Rise

Ny midtukerunde står for tur. I bunnen møtes Aalesund og Start til en svært viktig kamp, mens Bodø/Glimt reiser til Nadderud der jeg tror de kan få sitt første poengtap denne sesongen. Finner ikke nok verdi til å spille på det, men spill til andre kamper finner du her.

 

Mjøndalen – Odd (onsdag 18.00)

Vi starter i Mjøndalen som tar imot Odd. Der finner vi et hjemmelag som har tapt fem kamper på rad og ligger med det på kvalikplass, bare foran Start og Aalesund. Hjemme på Consto Arena har det blitt én seier på fire forsøk og resten med ettmålstap. Det samme gjelder for øvrig for alle deres siste fem tap.

På den andre siden er Odd i fin form med tre seire, én uavgjort og ett tap på sine fem siste kamper. De er med det på en fin fjerdeplass, men med Stabæk, Rosenborg og Brann et lite hakk bak. Vant forrige kamp helt på slutten mot Aalesund sist, selv om de spilte med en mann mer i store deler av kampen. Lauritsen er langtidsskadet, så her vil fort Mushaga Bakenga få sjansen fra start. Jeg tror dette vil bli en jevnspilt kamp med få mål. God form og flyt skal man ikke undervurdere, så jeg tror Odd trekker det lengste strået her.

Oddstips: Odd vinner (DNB) – 1. 77 hos Betsson


tidlig ubetaling

Sarpsborg 08 – Haugesund (onsdag 18.00)

Sarpsborg 08 får besøk av Haugesund som endelig vant en kamp igjen søndag. Hjemmelaget tapte hele 0-3 i Stavanger, men har med seg en fin periode før det med tre seire og ett tap. På hjemmebane har det blitt to seire på rad over Start (1-0) og Odd (2-0). Tre av deres fem siste kamper har endt med under 2,5 mål, mens det samme gjelder for fire av deres fem siste på hjemmebane.

Haugesund scoret endelig igjen i 1-0-seieren over Rosenborg etter fire kamper uten scoring. Også Haugesund er involvert i målfattige kamper med fire av de fem siste under 2,5 mål. På bortebane er det kun 1-6-tapet for Bodø/Glimt som det har blitt scoret mer enn ett mål i. Begge lagene er de som er involvert i flest kamper med under 2,5 mål (seks hver), og fjorårets oppgjør her endte også under den samme grensen (1-1). Jeg tror dette blir et målfattig oppgjør der det (eventuelle) første målet kan bli avgjørende.

Oddstips: Under 2.5 mål – 1.63 hos Betsson


 

Molde – Vålerenga (onsdag 20.30)

Til slutt skal vi til Aker Stadion og Molde som gikk på sitt første tap i bortekampen mot Bodø/Glimt søndag. De ligger med det fem poeng bak og må komme seg inn på kursen igjen fortest mulig for å henge med. Det tror jeg også de gjør. Har vært solide på hjemmebane i år som i fjor med fire strake seire. Tre av de har også endt med over 2,5 mål. Det er noe de aller fleste Molde-seirene gjør.

Riktignok møter de et Vålerenga-lag som har fått dreisen på noe defensivt. De har holdt nullen i fire kamper på rad, men det mot naturligvis enklere motstand enn Moldes angrepsrekke. Fagermos menn står nå overfor tre tøffe oppgjør i Molde, Brann og Bodø/Glimt. Jeg tror nullen sprekker i førstnevnte. Molde har også tradisjonelt et godt tak på Vålerenga med 4-1 (hjemme) og 2-4 (borte) i fjorårets sesong.

Oddstips: Molde vinner og over 2.5 mål i kampen – 1.92 hos Betsson