Bendik Rise

Etter en midtuke uten kamper er Eliteserien tilbake lørdag, og det samme er oddstipsene. Vi holder oss i det øvre sjiktet av tabellen og stoler på topp tre.

 

Haugesund – Molde (lørdag 18.00)

Runden sparkes i gang i Haugesund der Molde er gjester. Hjemmelaget har fått en liten oppsving i formen etter to tap i starten. Riktignok er begge trepoengerne tatt mot bunnlagene Start og Sandefjord (begge 1-0), samt uavgjort mot et svekket Kristiansund og Odd sist helg. Jeg mener at Haugesund ser svakere ut enn tidligere år, og det viser også tabellplasseringen hittil (10. plass).

Molde, derimot, fortsetter i samme spor. Nordmøringene har kun avgitt poeng i Kristiansund (2-2) der de rotet det bort helt på slutten av kampen. De er fortsatt noe rustne bakover og har kun holdt nullen én gang på seks forsøk. Erling Moes menn slet litt mot Mjøndalen sist, men sparte da to av sine beste spillere i Eikrem og James. Disse har nå fått en ekstra pause og skal være uthvilte til helgens kamp. Historikken mellom lagene viser et bunnsolid overtak i favør Molde. Seks seire og én uavgjort på de siste tre årene er fasit. Den statistikken tror jeg videreføres her.

Oddstips – Molde vinner til 2.01 hos Betsson


tidlig ubetaling

 

Kristiansund – Stabæk (søndag 18.00)

Videre skal vi til Kristiansund som befinner seg på en sterk tredjeplass. De er fortsatt ubeseiret, men står samtidig med hele fire uavgjort. På hjemmebane har de kun spilt to kamper mot fylkesrivalene Aalesund (7-2) og Molde (2-2). Begge med gode prestasjoner og resultater.

Stabæk står hittil med to seire, to uavgjorte og to tap, der fire av kampene har vært hjemme på Nadderud. Tapte sist 0-3 for Rosenborg og har ikke med seg godfølelsen fra den runden. Stabæk ser definitivt bedre ut på Nadderudgresset enn ute på tur. Oppgjørene mellom disse lagene har vært målfattige de siste årene, men med en høytflyvende Pellegrino og et Kristiansund-lag som er heite foran mål tror jeg hjemmelaget kan score flere her.

Oddstips – Kristiansund over 1,5 mål til 1.83 hos Betsson


 

Hør siste episode fra FantasyFans sin Eliteserien Fantasy-podcast før runde 7

 

Aalesund – Bodø/Glimt (søndag 18.00)

Vi holder oss i Møre og Romsdal der serielederen gjester Aalesund. Tangotrøyene befinner seg på sisteplass og har sluppet inn desidert mest mål med sine 19 baklengs (fem flere enn Start som er nest sist). De har riktignok scoret i hver kamp, men har ennå ikke vunnet i årets Eliteserie. Det skal nok mye til at den første trepoengeren kommer med serielederen på besøk.

Bodø/Glimt er i fyr og flamme, det er det ingen tvil om. Tok sin sjette strake seier med 5-0-ydmykelsen av Brann sist helg. Bodøværingene har spilt med stort sett den samme elleveren i alle kampene, og det er få grunner til å tro at noe annet vil skje etter en midtuke med pause. Snitter på fire mål, samt ett baklengs per kamp. Jeg har liten tro på et antiklimaks her og tror det kan bli mye mål her, og da mest til bortelaget.

Oddstips – Over 3,5 mål til 1.99 hos Betsson


FotballFans: Alle Eliteserie-lagene rangert etter de første seks rundene