Start – Strømsgodset (18:00)

Seks måneder etter at Martin Ramsland skjøt Start opp til Eliteserien er det endelig duket for serieåpning i Eliteserien når Start tar imot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena.

Start har solgt deres klart beste spiller fra forrige sesong i Aron Sigurdson og har hentet inn Steffen Lie Skålevik på lån fra Sarpsborg. Jeg føler de er svekket fra i fjor og det er ikke uten grunn at de fleste eksperter spår dem til å bli blant de tre dårligste lagene i Eliteserien i år. Hadde store defensive problemer mot Sarpsborg for en uke siden (tapte 0-4) og Odd for to uker siden (1-2).

Strømsgodset holdt plassen med et nødskrik i fjor og det virker som Henrik Pedersen begynner å få litt kontroll på skuta. Godset avsluttet sesongen sterkt i fjor og har vært gode til nå i sesongoppkjøringen med tre strake seire mot Raufoss (3-0), Stabæk (1-0) og Mjøndalen (2-1). Jeg må si jeg var usikker på Godset-forsvaret før denne sesongen, men de har sett overraskende gode ut.

Jeg synes Start ser svekket ut fra i fjor og må i tillegg klare seg uten svært viktige Martin Ramsland. Da tror jeg dette blir litt for tøft for dem. Jeg tror Godset stikker av med seieren i serieåpningen.

Tippetips: Strømsgodset (Draw no Bet) – 1.86 hos Betsson


tidlig ubetaling

Haugesund – Brann (20:30)

Brann åpner sesongen med å ta en kort busstur til Haugesund hvor det er duket for vestlandsderby.

Vestlandsoppgjøret mellom Haugesund og Brann er en klassiker hvert bidige år, men i år blir stemningen på tribunen relativt begrenset når det kun er tillatt med 200 tilskuere.

Det er ofte målrike og underholdende kamper vi blir vitne til når disse lagene møtes i Haugesund. I løpet av de 12 siste kampene i Haugesund har begge lag scoret i alle kampene. Brann har historisk sett et lite overtak på Haugesund og står med seks seire, tre uavgjort og tre tap på deres 12 bortekamper mot dem.

Haugesund må klare seg uten Ibrahima Wadji som er suspendert fram til 19. Juli. I tillegg er Christian Grindhein og Alexander Stølås tvilsomme til denne kampen. Hos Brann er kun Jon-Helge Tveita ute med skade.

Haugesund vant 3-0 i en treningskamp mot Brann for knappe to uker siden og var det klart beste laget, men Brann viste klare bedringstegn når de spilte 3-2 mot et sterkt Molde-lag for en uke siden. Jeg tror vi ser samme trenden som vi har vært vitne til de siste årene i Haugesund mellom disse lagene – at begge lag scorer og synes vi får godt betalt for det.

Tippetips: Begge lag til å score – 1.79 hos Betsson