Med pause i så og si all sport i verden har mange begynt å spille poker i disse dager. Et herlig kortspill som alle kan lære lett og ha det gøy med. Vi skal ta en titt på noen essensielle tips for deg som pokerspiller, og presenterer fem tips som gjør deg til en bedre pokerspiller i samarbeid med Betsson (i tilfeldig rekkefølge).

Betsson har en stor pokerklient med en haug av turneringer, freerolls og diverse type pokerspill. Betsson matcher ditt første innskudd opptil hele 20 000 kr hvis du velger poker-tilbudet!

poker vb betsson

 

Tips 5 – Vit når du må kaste kortene

Du har fått par i konge og er full i troen før floppen kommer. På bordet kommer to ess og en dame opp. Plutselig har du to par i konge og ess, og du er sikker på seier. Plutselig satser en av motspillerne dine høye summer, og virker veldig aggressiv. Det er i disse øyeblikk man må ta et steg tilbake og se på helheten. Hvilke mulige kombinasjoner kan motspilleren ha? Med to ess og en dronning er mulighetene for å slå dine to par store. Motspilleren kan ha tre like av ess, eller fullt hus i damer og ess. To par slår kun ett par i Texas Hold’em, og her kan det være lurt å vurdere å kaste kortene dine hvis motspiller satser veldig høye summer.

 

Tips 4 – Ikke forhast deg!

Først og fremst når du logger inn på pokerklienten/siden for å spille poker så sier det seg selv at du bør være i riktig modus før du spiller. Du bør ikke være rastløs eller ufokusert. Når du spiller bør du ha en klar plan og ikke la deg forhaste hvis uventede ting skjer. Møter du for eksempel på en veldig aggressiv motspiller som går all-in hver tredje eller fjerde hånd må du ha is i magen, for her er det muligheter for å få inn store mengde chips.

TF POKER 1

Får du for eksempel et par i åtte, legger inn 3-400 chips, men så går denne spilleren all-in så bør du tenke langsiktig og ikke forhaste deg. Her har du en spiller som du vet kan finne på å gå all-in med dårligere kort enn det du har (par i åtte), men ville du gått all-in med par i åtte ellers? Neppe. Da kaster du kortene og venter til du får en enda sterkere hånd. La oss si et par i konge, og når denne motspilleren da, forhåpentligvis, går all-in så slår du til og tar hele stacken hans.

Hver søndag og mandag klokken 20:00 har Betsson en poker freeroll hvor det er gratis å delta, og potten er på over 10 000 kr/5000 kr. Lag konto nå og prøv deg!

 

Tips 3 – Bruk ‘bankroll management’

Som i oddsspilling er det viktig å bruke banken av penger du har riktig. Om du setter inn 500 kr hos en pokerklient så er det lite lurt å bli med i en turnering hvor buy-in er 300 kr med en gang om 500 kr er alt du har å bruke på poker. Med en stor nok bankroll vil du kunne porsjonere innsatsene i turneringer, cash games og sit & go smartere og bedre.

En vanlig regel som mange bruker er at du bør ha 20 buy-ins av ethvert spill du vurderer å bli med i som din bankroll. Hvis en turnering har €10 buy-in så bør din bankroll (det du har på din saldo) være €200 (€10 x 20) slik at du unngår at varians (for eksempel en dårlig dag hvor du taper 5-6 spill på rad) ikke ødelegger din bankroll.

poker vb betsson

 

Tips 2 – Vær rolig og aggressiv samtidig

Det tipset høres kanskje selvmotsigende? Ikke i poker. Vær rolig til sinns, men aggressiv i spillestilen din.  Du må hele tiden holde hodet kaldt når du spiller, men prøve å være aggressiv når du spiller. Det vil si at du satser og høyner på pokerbordet. Det gjør at motstanderen din går fra tre valgmuligheter (call, raise, fold) til kun to (raise, fold). Du er da hele tiden i førersetet/frempå, mens motstanderen blir sittende bakpå i en defensiv posisjon.

Dette er naturligvis noe du ikke gjør i hver runde, men når du sitter i en god posisjon med kortene. Se an kortene og bruk aggresjonen slik at motspilleren(e) har oddsen i mot seg med tanke på hva de bør satse kontra hva de faktisk satser.

 

Tips 1 – Utnytt siste ubetalte plassering i turneringer

I turneringer det det x antall deltakere og x antall plassering som gir gevinst. Etter en stund med spilling nærmer man seg disse betalte plasseringene og spesielt når den siste ubetalte plasseringen skal avgjøres er det mange som vegrer seg for å satse noe som helst, selv med gode hender. Ingen vil gå glipp av gevinstene.

TF POKER 2

Da kan det være lurt å tenke annerledes og aggressivt. Du trenger ikke nødvendigvis å gå all-in, men hvis du har en grei hånd så finner du fort ut at du kan vinne pre-flop ved å satse høyt og se at motspillere kaster kortene i frykt for å miste den første betalte plasseringen.