Anders Lilletvedt

Atletico Madrid – Liverpool (tirsdag 21:00)

Atletico Madrid har hatt en svært skuffende sesong til nå og spilte senest 2-2 mot Valencia i helgen. Atletico har kun en seier på deres syv siste kamper (1-2-4) og det holder ikke for et lag som skal ha ambisjoner om å kjempe om ligagullet sammen med Barcelona og Real Madrid.

vinn risikofritt cl betsson

De er bunnsolide defensivt som de har til vane og være, men 25 scorede mål på 24 kamper i La Liga er ikke et topplag verdig. De har to poeng opp til Getafe på 3. plass, men har kun tre poeng ned til Real Sociedad på 8. plass i hjemlig serie, det sier litt om hvor dårlig det går for Diego Simeone & Co om dagen.

Liverpool derimot er i storform om dagen og tok nok en seier i helgen da de slo Norwich 1-0. De regjerende mesterne har kun utrolig nok kun ett baklengsmål på deres 11 siste seriekamper og har elleville 25-1-0 etter 26 serierunder. Tallene deres snakker for seg selv og de møter nå et svært redusert Atletico-mannskap.

Atletico Madrid & Simeone er alltid en vanskelig motstander, men jeg tror de får det tøft mot verdens beste fotballag, spesielt når João Felix, Diego Costa og Alvaro Morata alle er usikre til dette oppgjøret. Liverpool har ingen nevneverdige fravær og jeg tror de innfrir favorittstempelet.

Tippetips: Liverpool -0.25 (Asiatisk) – 1.87 hos Betsson


 

Atalanta – Valencia (onsdag 21:00)

Atalanta kommer fra en sterk 2-1-seier mot Roma i helgen og spiller mye bra fotball om dagen. Fire seire på de fem siste kampene (4-1-0) er fasiten til Atalanta og samtlige fem av dem har endt med over 2.5 mål. Alejandro «Papu» Gomez står med ti målgivende på 23 kamper i Serie A denne sesongen og er Atalantas klart beste offensive spiller sammen med Josip Illicic. Den lille argentineren er arkitekten bak nesten alt som skapes offensivt og er hovedårsaken til at Atalanta er det desidert mestscorende laget i Serie A denne sesongen med 63 mål på 24 kamper (et snitt på 2.625 mål per kamp). Skal Atalanta ha mulighet til avansement her så blir det fort takket være Papu Gomez.

Valencia slo tilbake to ganger da de spilte 2-2 mot Atletico Madrid i helgen og kunne fort ha endt opp med å vinne kampen på slutten. Etter en knallsterk avslutning på januar-måned hvor Valencia slo Barcelona ut av den spanske cupen, så har det plutselig svartnet helt for Valencia. 1-1-2 på deres fire kamper til nå i februar og tre av dem har endt med over 2.5 mål. Det bor mye bra offensivt i Valencia, men de har sett ut som et 5. divisjonslag defensivt de siste tre rundene. Jeg spår at vi får en målrik kamp der begge lag har sine store styrker offensivt og deres store svakheter defensivt.

Michael Oliver er dommer i kampen og har gitt ut 27 kort (26 gule + ett rødt) på de fire kampene han har dømt i europa denne sesongen (snitt på 6.75 kort per kamp). Han skal dømme de to lagene som har femte flest kort i gruppespillet med 17 kort hver på seks kamper (et snitt på 2.83 kort per kamp). Valencia har fått rødt kort i seks av deres 13 siste bortekamper i La Liga/europeiske turneringer og møter det laget som har pådratt motstandere flest gule kort i Serie A denne sesongen (et snitt på 3.29 kort per kamp). Jeg tror vi får en kortrik og underholdende kamp her.

Tippetips: Over 5.5 kort – 2.10 hos Betsson
Tippetips: Over 2.5 mål + begge lag scorer – 2.25 hos Betsson (Boost)
Longshot: Alejandro Gomez målgivende – 3.50 hos Betsson
Longshot: Rødt kort til bortelag – 5.35 hos Betsson