Alexander Larsen

Endelig er La Liga-tilbake etter Supercopa de España, eller de «Arabia», om du vil. Endelig kan vi fokusere på fotballen og glede oss til kamp igjen uten en vond smak i munnen, og nå venter det kamper hvor blant annet Quique Setién skal få sin Barcelona-debut.

Leganés – Getafe 21:00 (fredag)

Madrid-derby i vente allerede fredagskveld når Leganés tar i mot Getafe på Butarque. Etter at Javier Aguirre kom inn som trener for Leganés, har laget fra utkanten fra Madrid, virkelig hevet seg betraktelig og har nå ikke tapt i La Liga siden 1.desember mot Sevilla. To seiere og to uavgjortkamper på de fire siste er meget godkjent, og gir håp for Leganés, men så kom nyheten denne uken … Youssef En-Nesyri forlater klubben og er klar for Sevilla. Dermed kan oppgaven med å holde seg bli langt vanskeligere, og Leganés trenger samtlige poeng de kan få.

lfc utd

Getafe på motsatt banehalvdel har fortsatt på det gode sporet fra forrige sesong, men står akkurat nå med to strake tap i La Liga, mot Villarreal og Real Madrid. Allikevel er syvendeplass meget solid etter halvspilt serie.

Som nevnt tidligere, er dette et Madrid-derby. Dette er to av lagene som får flest kort i La Liga. Getafe topper statistikken, mens Leganés er nummer fire. I tillegg er kveldens dommer, Estrada Fernández – dommeren som deler ut flest kort i La Liga. Med disse forutsetningene ser jeg virkelig for meg at det blir utdelt en del kort i denne kampen, og velger booking points fremfor «antall kort» her, ettersom oddsen faktisk er bedre, men resultatet vil være det samme.

Oddstips: Over 62.5 booking points (Betsson)


 

Mallorca – Valencia 12:00 (søndag)

En ny viktig kamp for begge lag når Mallorca må jakte poeng for å holde seg i divisjonen, mens Valencia ønsker å klatre oppover mot Champions League-plass.

Mallorca er etter min mening det dårligste laget i La Liga. I noen kamper, blant annet mot Valencia, har man riktignok vært ganske uheldige som ikke har fått bedre uttelling, men jeg klarer ikke å se for meg at dette laget skal holde seg i La Liga ved endt sesong – jeg tror det ender med nedrykk. Mallorca har ikke vunnet siden 10. November da Villarreal ble slått 3-1, og står med ett poeng på sine siste fem kamper i La Liga.

Valencia, på den andre siden, kommer fra en meget skuffende prestasjon mot Real Madrid i Supercopa de España, og har virkelig noe å revansjere her. Sjetteplass og videre i Champions League på utrolig vis, men dette laget har virkelig vist hva som bor i seg denne sesongen med borteseier mot blant annet Ajax og Chelsea, i tillegg til uavgjort borte mot Atlético Madrid eksempelvis. Her venter et Mallorca-lag som man på Mestalla slo 2-0, og jeg forventer at de gjør noe lignende igjen – her mener jeg forskjellen på lagene er for stor.

Oddstips: Valencia til å vinne @ 2.05 (Betsson)


 

Real Betis – Real Sociedad 14:00 (søndag)

Ordentlig godbit i vente og kanskje den mest underholdende kampen denne helgen sammen med Real Madrid – Sevilla, når to svært offensivt gode lag møtes, som ikke er like gode defensivt.

58 mål har det blitt scoret i Real Betis sine kamper denne sesongen. Det gir et snitt på 3 per kamp! Og vet du hva? Real Sociedad har akkurat det samme snittet, så her er det virkelig lov å håpe på mål.

Martin Ødegaard sies å være klar og tilbake igjen fra skade, Portu er frisk, Willian José er frisk – ja, egentlig er alle de viktigste spillerne spilleklare her. Forrige oppgjør, på Anoeta, endte med 3-1 til Real Sociedad, men siden den gang har Real Betis tatt flere steg og vil gi en langt vanskeligere kamp her på Benito Villamarin.

Oddstips: Over 2.5 mål + begge lagene scorer @ 1.81 (Betsson)