Alexander Larsen

Endelig er julepausen over La Liga er tilbake! Nå er det bare å glede seg til flere måneder med nydelig fotball resten av sesongen, når serien skal avgjøres.

 

Valladolid – Leganés (fredag 19:00)

Dette er en bunnkamp i LaLiga, hvert fall om man ser på det slik som er forventet. Valladolid ligger på en ganske solid 14. Plass, mens Leganés er helt nede på 19. plass syv poeng bak dagens vertskap. Dette er en meget viktig kamp for begge lagene, særlig nå som det har vært en liten pause og man trenger å komme i gang. Begge lagene forventes å kjempe i kampen mot nedrykk, så alle poengene de kan få, er viktig.

Dette er to lag som er ganske så fysiske. Valladolid ligger som nummer ni når det gjelder flest gule kort i LaLiga, mens Leganés er nummer to! I en kamp som dette forventer jeg at det blir en del kort, og med dagens dommer, Martinez Munuera, synes jeg kveldens kortlinje er meget innafor når vi får 5.5-linje, tross at kveldens dommer ikke er den mestglade. Allikevel snitter han oppimot fem, og er i langt i fra den verste når det gjelder å holde igjen kortene.

Oddstips: Over 5.5 kort @ 1.86 Betsson (3/5 enheter)


 

2000 riskfri betsson trippel

Valencia – Eibar (lørdag 13:00)

Det var krise i Valencia for et par måneder siden da Marcelino måtte pakke sakene sine og Albert Celades kom inn, mot spillernes vilje. Nå derimot er ståa litt annerledes med avansement i Champions League-gruppen som inneholdt lag som Chelsea og Ajax, samt at man også spillemessig er blitt bedre og bedre, og leverer gode resultater i LaLiga nå.

Hjemme på Mestalla mot Eibar skal Valencia være klare favoritter. Eibar er et lag som tar brorparten av sine poeng på hjemmebane, og har slitt en del denne sesongen, noe som gjør at de ligger på 16. plass i serien. Borte har man vunnet én kamp, og tro det eller ei; man vant dette oppgjøret forrige sesong på utrolig vis. Det er nok noe Valencia ikke ønsker at skal skje igjen.

Valencia har vunnet tre av sine fem siste hjemmekamper i serien og uavgjortkampene var mot Real Madrid og Sevilla, ergo ikke noe å skjemmes over. Her forventer jeg at Valencia vinner kampen mot et Eibar som tross alt vant siste kamp før ferien, men som ikke er noe typisk bortelag.

Oddstips: Valencia -1 Asian @ 2.20 (2/5 enheter) Betsson


 

 

Atlético Madrid – Levante (lørdag 18:30)

Endelig har det løsnet for Atlético Madrid? Ja, kanskje har det det. Tre seiere på rad og muligens er Edinson Cavani på vei inn dørene i januar, om man klarer å få orden på økonomien. Her møter man et Levante som man aldri vet hvor står hen. De kan vinne mot Barcelona for så å tape 4-0 mot Getafe, som de nettopp har gjort denne sesongen.

Atlético Madrid har de siste årene vært knallsterke mot Levante på hjemmebane og har et meget solid overtak. Ti strake hjemmeseiere har det blitt mot laget fra Valencia, og jeg tror det blir en ny, lørdag kveld, men dog ikke med store sifre. 1-0, 3-0 og 1-0 er resultatene mellom disse lagene i Madrid de siste tre kampene, og jeg tror fort vi får se noe lignende igjen. Derfor blir spillet slik som nærmest alltid er aktuelt når Atlético spiller hjemme.

Oddstips: Atlético vinner & under 3.5 mål @ 2.04 (3/5 enheter) hos Betsson