Anders Lilletvedt

Barcelona – Real Madrid (Onsdag 20:00)

Sesongens første og etterlengtede El Clásico. Oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid skulle egentlig blitt spilt 26. Oktober, men ble flyttet på grunn av uroligheter i Catalonia og kampen spilles forhåpentligvis i kveld.

Før kveldens storkamp topper Barcelona La Liga med 35 poeng etter 16 kamper – like mange som Real Madrid, men Barcelona har +23 i målforskjell og Real Madrid har +21. Deres argeste konkurrent om ligagullet, Atletico Madrid, har hatt en skuffende høst og er seks poeng bak før kveldens kamp.

Etter en svak start på sesongen har Barcelona bare blitt bedre og bedre og har nå 15 seire på deres 20 siste kamper (W15, D3, L2). Barcelona er det eneste laget i La Liga som har vunnet alle deres hjemmekamper denne sesongen (7). Begge lag har riktignok scoret i seks av dem. Deres beste spiller denne sesongen har vært Lionel Messi som står med 12 mål og seks målgivende etter ti kamper i La Liga.

el clasico.png

Real Madrid har også vist gradvis progresjon gjennom hele sesongen etter skuffende resultater og prestasjoner både i hjemlig liga og i Europa. V12, U6, T2 er fasiten på deres 20 siste kamper, men de er nå ubeseiret på deres 11 siste kamper (V8, U3). Deres beste spiller denne sesongen har uten tvil vært Karim Benzema som topper toppscorerlisten i La Liga sammen med Messi med 12 mål og har også fem målgivende.

Lagene har møttes 242 ganger og katalanerne har en minimal ledelse innbyrdes (V96, U51, T95). På de 20 siste kampene mellom disse lagene har Barcelona gått seirende ut ti ganger (V10, U3, T7), men de har kun vunnet en av de seks siste hjemme på Camp Nou (W1, D3, L2). Begge lag har scoret i de 15 siste El Clásico-oppgjørene på Camp Nou.

Begge lag har bare blitt bedre og bedre utover sesongen, men de har begge store utfordringer defensivt. Det vil overraske meg stort om vi får et målfattig oppgjør her.

Tippetips: Begge lag til å score + Over 2.5 mål – 1.70 hos Betsson (Oddsbygger)


Slik som Benzema har prestert denne sesongen er det vanskelig å unngå å spille på at han scorer i kveld til en så god odds.

Longshot: Karim Benzema scorer anytime – 2.75 hos Betsson


Messi har scoret hat-trick i sine to siste hjemmekamper i La Liga (Mallorca & Celta Vigo) og er også mestscorende i El Clásico gjennom tidene med 18 mål på 26 kamper i La Liga.

Longshot: Lionel Messi scorer 2 eller flere mål – 4.50 hos Betsson