Anders Lilletvedt

Arsenal – Brighton (Torsdag 21:15)

Freddie Ljungberg har midlertidig tatt over Arsenal-skuta etter at Unai Emery hadde en lang rekke med svake resultater som til slutt førte at han fikk fyken. «The Gunners» har ikke vunnet på deres åtte siste kamper (D6, L2) og raser nedover på PL-tabellen. I skrivende stund er Arsenal helt nede på en 9. plass med 19 poeng – allerede 21 poeng bak Liverpool etter 14 kamper. Arsenal har scoret i åtte av deres ni siste kamper, men deres største problem er som mange ganger før det defensive også gjenstår det nå å se om Ljungberg kan få orden på forsvars-problemene.

Brighton ligger rett over nedrykksplass på en 16. plass med 15 poeng etter 14 kamper. De har sett brukbare ut hjemme denne sesongen, men det kan fort bli en nedrykks kamp for Brighton om de ikke får orden på borteformen deres. På syv bortekamper denne sesongen har de kun hentet fire poeng, og tre av dem kom i serieåpningen mot Watford.

Arsenal har så mye potensiale offensivt i dette laget at jeg tror ikke det er noe spørsmål om de scorer, det eneste det står på er det defensive. Jeg tror Ljungberg begynner å få satt sitt preg på laget og at de tar deres første seier på ni kamper.

Tippetips: Arsenal vinner + Over 1.5 mål – 1.81 hos Betsson


 

Gårsdagens tips:

Chelsea – Aston Villa (Onsdag 20:30)

Det er usikkert om Tammy Abraham rekker denne kampen for Chelsea og det vil være et stort tap for de blå om de må klare seg uten han. Abraham har scoret 10 mål i PL denne sesongen og verken Michy Batshuayi eller Oliver GIroud har sett målfarlige ut i skadefraværet hans. Chelsea åpnet sesongen sterkt og hang gått med i toppen fram til slutten av Oktober, men siden det har det vært sviktende resultater (2-2-3).

Aston Villa ligger som forventet på nedre del av tabellen, men jeg synes de har sett nokså gode ut den senere tiden. Klarte senest et sterkt 2-2 resultat borte mot Man Utd, i en kamp hvor Jack Grealish var meget god for Villa som så mange ganger før.

betsson 10k gratisspill.png

Aston Villa har kun tapt to kamper denne sesongen med to eller flere mål, i sesongåpningen mot Tottenham (3-1) og 3-0 mot Man City. Hvis Abraham starter på benken for Chelsea i denne kampen er det kjempeverdi i dette spillet synes jeg. Jeg tror Villa kan overraske mot dette Chelsea-laget.

Tippetips: Aston Villa +1.75 (Asiatisk) – 1.76 hos Betsson


 

 

 

Dagens Dobbel

 

Leicester – Watford (20:30)

10 seire på deres 11 siste kamper (W10, L1) er fasiten for Leicester som virkelig begynner å få et godt grep på en Champions League-plass for neste sesong. Møter ligaens svakeste lag i Watford som kun har åtte poeng på 14 kamper. Jeg tror «The Foxes» vinner enkelt her.

Leicester vinner – 1.34

 

Liverpool – Everton (21:15)

Liverpool har 13-1-0 på deres 14 PL-kamper denne sesongen og er store favoritter til å endelig vinne PL-trofeet. Jeg synes de har hatt en rekke svake kamper denne sesongen sammenlignet med i fjor, men de vinner også på deres dårlige dager, som er en veldig god egenskap. Liverpool har vunnet fire av deres fem siste Merseyside-derbyer hjemme på Anfield og jeg tror de går seirende ut her også mot et svakt Everton-lag.

Liverpool vinner – 1.43

 

Dobbel – 1.92 hos Betsson