Anders Lilletvedt

Det er duket for toppoppgjør i Premier League søndag ettermiddag når Liverpool tar imot Manchester City på mektige Anfield. I skrivende stund topper Liverpool tabellen med 31 poeng, mens Man City ligger på en 4. plass med 25 poeng. Luken fra Liverpool til Man City kan økes til ni poeng, forbli på seks poeng eller minke til tre poeng – det er vinn eller forsvinn for Pep Guardiola’s menn.

Man City står ovenfor en formidabel oppgave når de nærmest er nødt å vinne mot et av de beste hjemmelagene i hele Europa. Liverpool er ubeseiret på deres 45 siste kamper på Anfield i Premier League (W35, D10). Liverpool har kun tapt en av deres 28 siste kamper på Anfield mot Man City (1-2, 2003), og er ubeseiret i de 16 siste hjemmekampene mot dem i Premier League (W11, D5).

Er det ett lag som kan ødelegge hjemmestatistikken til Liverpool så er det Man City. City har scoret 3.0 mål i snitt på bortebane i Premier League denne sesongen (W4, L1) og har scoret i 16 strake bortekamper. Liverpool som hadde utrolige 21 clean-sheets sist sesong har kun holdt nullen to ganger på 11 kamper denne sesongen og har vært avhengige av å score mange mål for å vinne kamper til nå. De scorer i snitt 2.8 mål per kamp hjemme på Anfield.

Joel Matip som var en av bærebjelkene i Liverpool-forsvaret i fjor har vært skadet i store deler av sesongen og blir heller ikke klar til dagens kamp – et stort tap for Liverpool som også har Shaqiri og Clyne ute med skade.

Pep må klare seg uten flere av sine beste spillere – Ederson, Rodri, David Silva, Zinchenko, Sane og Laporte er alle på skadelisten til Man City.

Begge lag må klare seg uten flere av deres viktigste defensive spillere og begge lag har vist at de er svært sårbare uten dem denne sesongen. Alt ligger til rette for at dette blir en underholdende kamp mellom to svært gode offensive lag og som forhåpentligvis inneholder mange mål.

Tippetips: Over 2.5 mål + Begge lag scorer – 1.82 hos Betsson

Det er blitt scoret mål i løpet av de 15 første minuttene i seks av de syv siste kampene til Liverpool hjemme på Anfield. Det er blitt scoret mål før 30 spilte minutter i 12 av de 15 siste hjemmekampene til Liverpool.

Tippetips: Mål før 30 min? – Ja – 1.80 hos Betsson
Longshot: Mål innen de 15 første minuttene? – Ja – 3.10 hos Betsson