Alexander Larsen

En ny La Liga-runde venter og denne gang en litt spesiell runde, når El Clasico er utsatt og verken Barcelona eller Real Madrid skal i aksjon. Det gir muligheter for at et annet La Liga-lag kan utnytte muligheten å låne tabelltoppen inntil videre.

 

Sevilla – Getafe, søndag 18:30

En godbit i vente mellom to lag som kjemper om Europa denne sesongen og som begge har spilt i Europa denne uken. Sevilla vant 3-0 hjemme mot Dudelange, mens Getafe tapte 1-0 hjemme mot Basel, men avansement ser lovende ut for begge lag.

Bli med i vår Facebook-gruppe

Her venter en finfin kamp mellom to lag som ikke kommer til å legge noe i mellom her, tror jeg. Getafe sine kamper er ofte veldig kortrike, og Getafe er det laget som har fått flest kort denne sesongen – «som vanlig». Sevilla på sin side er ikke veldig mye dårligere og ligger helt oppe på en fjerdeplass. Ser for meg en kamp der det kommer til å smelle en del med flere potensielle kortsankere som Damián, Banega, Fernando, Maksimovic osv. Sánchez Martinez som er dommer, er heller ikke redd for å dele ut kort, og har et snitt i La Liga på 5.8 per kamp.

Prøver også hjemmeseier i denne kampen. Har troen på at Sevilla skal fortsette spillet de har gjort denne sesongen og vinne denne kampen. Det har vært nok av sjanser i de aller fleste kampene, men man har sløst for mye med sjansene. Nå har også Luuk de Jong scoret mål, så kanskje kan det være en selvtillitsboost. Har troen på at Sevilla takler spill i Europa bedre også, og de er tross alt et meget solid hjemmelag på Ramón Sánchez Pizjuán.

Tippetips:

Over 6.0 kort – 1.68 hos Folkeautomaten
Sevilla vinner – 1.74 hos Folkeautomaten


folkeautomaten.png

Osasuna – Valencia, søndag 21:00

Osasuna tapte sist mot Granada på bortebane, men leverte allikevel en god prestasjon hvor man fort kunne fått med seg et resultat, hvertfall uavgjort. Hjjemme på El Sadar er man nærmest uslåelige og man har nå 30 kamper (!) uten tap på hjemmebane, noe som er helt enormt, tross spill i Segunda forrige sesong. Her kommer riktignok en god motstander, men scoring på hjemmebane mot et Valencia-forsvar som ikke henger veldig godt sammen, bør være overkommelig.

Valencia på sin side spilte Champions League i midtuka og møtte Lille på bortebane. Det endte med 1-1 etter en sen utlikning fra Lille, som gjør Valencias vei til sluttspillet langt vanskeligere. Valencia har ikke holdt nullen siden man gjorde det mot Athletic på bortebane 28. september hvor man vant 1-0. Ellers har det vært veldig mye baklengs og scoringer, og i fem av de siste syv kampene, har Valencia sine kamper inneholdt begge mål til begge lag. Det tror jeg også det er muligheter for her, tross en vanskelig bortekamp.

Tippetips: Begge lagene scorer – 1.90 hos Folkeautomaten