Anders Lilletvedt

Armenia – Italia (18:00)

Italia topper som forventet Gruppe J med full pott etter fire kamper og 13-1 i målforskjell. Armenia ligger overraskende nok på en sterk 3. plass med seks poeng etter å ha slått både Hellas og Liechtenstein. Seieren deres mot Hellas må sies å være av det heldige slaget, men Armenia tok godt vare på de få sjansene de fikk.

I åtte av deres 14 siste EM-kvalifiseringskamper har Italia vunnet og holdt nullen. I fire av deres fem siste kamper har de vunnet og samtidig holdt nullen.

Armenia har hatt en god start på kvaliken, men her tror jeg de møter sine overmenn i Italia. De overprestere og burde tapt mot Hellas, et lag som Italia slo 3-0. Italia er gode defensivt som vanlig, men har også mange gode offensive spillere som jeg tror skaper store problemer for dette Armenia-laget. Bør bli en enkel borteseier for «Azzurri» her.

Tippetips: Italia -1.75 (Asiatisk) – 1.82 hos Betsson


risikofrie betsson nor

Færøyene – Sverige (18:00)

Sverige ligger på 2. plass i Gruppe F med syv poeng etter fire kamper – like mange poeng som Romania. Færøyene ligger som forventet helt sist med null poeng etter fire kamper. Det er en relativt tøff gruppe for Sverige med motstandere som Norge og Romania, men de bør absolutt ha gode muligheter til å kapre 2. plassen bak Spania.

Færøyene skal ikke ha noe mulighet til å ta poeng her, men de har scoret mål i tre av deres fire kvalik-kamper, blant annet mot Spania (!). Jeg tror Sverige tar dette enkelt, men det er godt mulig at Færøyene får med seg et trøstemål.

Tippetips: Sverige vinner + Over 2.5 mål – 1.80 hos Betsson


 

Finland – Hellas (20:45)

Begge disse lagene er begge svært gode defensivt, men jeg synes oddsen på over 1.5 er alt for høy i denne kampen. Toppscoreren til Finland, Teemu Pukki (3 mål, 1 assist) har vært i storform for Norwich denne sesongen og blir en stor trussel for dette Hellas-laget.

Finland ligger på en sterk 2. plass med ni poeng så langt, fem poeng mer enn Hellas som har hatt en skuffende kvalifisering til nå. Skal Hellas ha noen som helst mulighet til å ta seg videre fra kvaliken MÅ de slå Finland i kveld. Jeg har veldig stor tro på at det blir over 1.5 mål i denne kampen når Hellas må jage mål og Finland har Teemu Pukki i motsatt ende.

Tippetips: Over 1.5 mål – 1.62 hos Betsson


 

Vinn en all-inclusive-tur til Malta for å se Norge spill i høst med Betsson

 

Norge – Malta (20:45)

Norge ligger på en 4. plass i Gruppe F, to poeng bak Sverige og Romania som blir deres største utfordrere i kampen om andre plassen. Norge ledet lenge 2-0 mot Romania, men kastet vekk to poeng de siste 15 minuttene og kampen endte 2-2. Det samme skjedde mot Sverige da de lenge ledet 2-1, men det raknet de siste 20 minuttene som så mange ganger før og de var til slutt heldige som fikk med seg ett poeng. Norge kunne hatt ni poeng før denne kampen, men har satt seg selv i et vanskelig utgangspunkt nå der de må ta poeng fra Sverige/Romania/Spania.

Malta ligger som forventet i bunnen av gruppen sammen med Færøyene. De klarte å slå Færøyene i en sjanserik kamp i mars, men siden det har det blitt tre strake tap for Malta hder de ikke har klart å score.

Malta er et lag som Norge skal slå enkelt og etter å ha sett laguttaket til Lars Lagerback så har jeg enda større tro på at de vinner dette med flere mål. Erling Braut Haaland er blitt drillet på topp sammen med Joshua King, noe jeg synes er veldig spennende og som jeg har stor på. Jeg tror duoen på topp kommer til å herje mot Malta-forsvaret i kveld.

Tippetips: Norge -2.5 (Asiatisk) – 1.58 hos Betsson


 

Romania – Spania (20:45)

Romania har hatt en god start på kvaliken og ligger på en 3. plass, á poeng med Sverige på andreplass. Romania har overraskende nok scoret 11 mål på deres fire første kamper, som gir ett målsnitt på 2.75 mål per kamp og som er det fjerde høyeste snittet i EM-kvaliken til nå. De møter nå gruppens tøffeste lag i Spania, som blir en helt annen utfordring enn de andre lagene.

Spania topper selvfølgelig Gruppe F med 12 poeng etter fire kamper og 11-2 i målforskjell. Spania har vært klart best i alle deres kamper til nå, men jeg synes de har brent alt for mange sjanser til nå og føler de har enda mer å gå på.

Spania har scoret over 1.5 mål i alle deres fem siste bortekamper og det skal de jammen meg klare i denne kampen også. Romania er ingen dårlig motstander, men det skal være klasseforskjell mellom disse lagene.

Tippetips: Spania vinner + Over 1.5 – 1.76 hos Betsson