Anders Lilletvedt

På lørdag kveld starter omsider Serie A igjen når Parma tar imot regjerende seriemester Juventus på Stadio Ennio Tardini. Det blir en svært spennende Serie A-sesong hvor klubber som Inter, AC Milan, Juventus og Roma alle har fått nye trenere:

Inter: Antonio Conte
AC Milan: Marco Giampaolo
Juventus: Maurizio Sarri
Roma: Paulo Fonseca

Det eneste laget av de fem store som ikke har byttet trener er Napoli som fremdeles står med Carlo Ancelotti. Det bør være fordel Napoli som havnet på 2. plass sist sesong, 11 poeng bak Juventus og 10 poeng foran Atlanta på tredje.

velkomstbonus betsson

Etter å ha levert en strålende 2017/18-sesong hvor Lazio havnet på 5. plass med 72 poeng må sist sesong sies å være en stor fiasko hvor de kun hadde 59 poeng og havnet på en 8. plass. En av de store skuffelsene for Lazio sist sesong må være Ciro Immobile som «kun» scoret 15 mål. I 2017/18 scoret han 29 mål og 23 mål i 2016/17 for Lazio. De er avhengige av at deres to stjernespillere i Sergej Milinkovic-Savic og Ciro Immobile leverer hele neste sesong om de skal ha noe sjanse til å kjempe om noe topp 6-plassering.

Den store overraskelsen forrige sesong var Atalanta som tilslutt havnet på en råsterk 3. plass og var det mestscorende laget i Serie A med sine 77 mål – tre mål mer enn Napoli og syv mål mer enn Juventus. Ingen lag avsluttet Serie A sterkere enn Atalanta i fjor – som fikk 44 poeng på sine 20 siste kamper, ett snitt på 2.2 poeng per kamp. Atalanta har sikret seg Luis Muriel fra Sevilla før denne sesongen som kan bidra med å øke mål-antallet deres ytterligere denne sesongen sammen med sin landsmann Duvan Zapata på topp.

Juventus, Napoli, Atalanta og Inter er de fire lagene som er videre til gruppespillet i Champions League, mens Roma, Torino og Lazio er klare for Europa League-kvalifisering. Selv om AC Milan havnet foran de tre sistnevnte måtte de si ifra seg EL-plassen sin grunnet brudd på Financial Fair Play.

Jeg har sett ut noen sesongspill jeg har tro på denne sesongen og det er ett lag som jeg spesielt synes har mye verdi, nettopp Atalanta:

Tippetips – Sesongspill

Head to head – Best plassering:

Lazio vs. Atalanta @ Atalanta – 1.86 hos Betsson. MAXBET 10/10 units.


 

Gian Piero Gasperini har virkelig revolusjonert dette Atalanta-laget med sin offensive-filosofi som har fått ut det beste av deres to største profiler i Alejandro Gomez og Duvan Zapata. De leverte en fotball på ett skyhøyt nivå de siste 2/3 av fjorårssesongen og med Luis Muriel inn så tror jeg Atalanta blir enda bedre. Man fryktet lenge at Atalanta ville selge flere av deres store stjerner i sommer, men det har de klart å unngå og jeg holder de som store kandidater til å havne topp 4 også denne sesongen.

Lazio leverte en skuffende sesong i fjor og jeg hadde gjerne sett for meg at de hadde forsterket mye mer enn de har gjort for å komme tilbake til 17/18-nivået deres. Manuel Lazzari har signert etter å ha imponert stort for SPAL, men jeg tror ikke dette er redningsmannen som skal få Lazio høyere på tabellen. Jeg holder Atalanta som STORE favoritter til å komme over Lazio.

 

Head to head – Best plassering:

Roma vs. Atalanta @ Atalanta – 2.31 hos Betsson. 6/10 units


 

Roma slet defensivt i hele fjor og slapp inn hele 48 mål. Har solgt Kostas Manolas til Napoli får småpenger og har hentet inn GIanluca Mancini fra Atalanta som erstatter. Det er et stort risikoprosjekt og det blir svært tøft for ham å fylle Manolas sine sko. Det mest bekymringsverdige for Roma sin del er at de har solgt Stephan El Shaarawy til Kina, en spiller som jeg synes var deres beste spiller i fjor. Blir spennende å se hvordan de klarer seg uten Daniele De Rossi denne sesongen.

2000 riskfri betsson trippel.png

Som nevnt lengre oppe har jeg stor tro på Atalanta denne sesongen og jeg tror ikke Roma klarer å heve seg nevneverdig fra i fjor med tanke på spillerne de har solgt og de spillerne de har erstattet dem med.

Topp 6 – Atalanta @ 1.50 hos Betsson. 9/10 units


 

Jeg tror de tre første plassene kommer til å stå mellom Juventus, Napoli og Inter, mens Atalanta havner like bak dem sammen med AC Milan og Roma.

Lag som scorer flest @ Napoli – 2.75 hos Betsson. 5/10 units

Lag som scorer flest @ Atalanta – 7.00 hos Betsson. 3/10 units


 

Atalanta og Napoli var de to mestscorende lagene i fjor med forholdsvis 77 og 74 mål. Juventus scoret tredje mest med sine 70. Mens fire av de fem store har hentet inn ny trener er det fordel Napoli og Atalanta som står fast med sine offensive trenere. Jeg har stor tro på duoen Luis Muriel og Duvan Zapata på topp for Atalanta, med Alejandro Gomez liggende bak i 10´er-rollen som serverer de med målgivende pasninger.

Flest målgivende @ Alejandro Gomez (Atalanta) – 12.00 hos Betsson. 6/10 units


 

Ingen spiller har slått flere målgivende i løpet av de tre siste sesongene enn Alejandro Gomez som står med 31 assists de tre siste sesongene (11,10, 10). Med Muriel på topp i tillegg øker det sjansene for enda flere målgivende av Gomez neste sesong.

Flest målgivende @ Dries Mertens (Napoli) – 15.00. 4/10 units


Ingen spillere hadde høyere xA (expected assists) enn Dries Mertens med sine 0.38 i Serie A sist sesong. Nærmest var Atalanta-lagkameratene Gomez (0.34) og Josip Ilicic (0.33). Napoli kommer til å score mange mål og Mertens kommer til å være involvert i mange av dem, så jeg ser stor verdi i dette spillet.

Romelu Lukaku under 23.5 mål @ 1.75. 6/10 units


Med Antonio Conte inn betyr det trolig en 3-5-2 formasjon for Inter der de per dags dato må fordele de to spissplassene deres på Romelu Lukaku, Lauturo Martinez og Mauro Icardi. Dersom Icardi blir i Inter denne sesongen har jeg veldig stor tro på dette spillet. Selv om Icardi blir solgt har jeg allikavel vanskelig for å tro at Lukaku alene scorer 24+ ligamål denne sesongen. De siste fem årene har han scoret 12, 16, 25, 18 og 10 mål. Det er lite som tilsier at han plutselig skal score så mange mål for ett Inter-lag som scoret 57 mål i fjor.

skysports-romelu-lukaku-inter-milan_4739835.jpg

Jeg har også sett ut en spesial jeg liker veldig godt for runde 1:

Mål for runden – over 26.5 mål @ 1.82 hos Betsson. 7/10 units


Nesten samtlige av topplagene er store favoritter til å vinne deres kamper, i tillegg er det kamper som Torino vs. Sassuolo som historisk sett inneholder mye mål også. Jeg har troen på en målrik 1. Runde i Serie A.