Skrevet av Anders Lilletvedt

Liverpool – Norwich (fredag 21:00)

Premier League er endelig tilbake og først ut er Liverpool – Norwich på mektige Anfield. Liverpool hadde en svært god sesong i fjor hvor de havnet på 2. plass i PL og klarte å vinne Champions League. Det har ikke vært noen store overganger verken inn eller ut for Liverpool i sommer og Jürgen Klopp virker å være fornøyd med den troppen han har og det med god grunn. Liverpool har hatt mange varierende resultater i sommer, men de spilte meget god fotball når det gjaldt som mest sist helg. Da møtte de Man City i finalen i Community Shield hvor stillingen var 1-1 etter ordinær tid, men de blå gikk seirende ut etter straffesparkkonkurranse. Første omgangen var ikke noe å skryte av for Liverpool sin del, men i andre omgang rundspilte dem City og burde scoret både to og tre mål, men ble stoppet gang på gang av Claudio Bravo og Kyle Walker.

risikofritt spill pl 250 500 betsson.png

Norwich er tilbake i Premier League etter at de vant Championship i fjor på overbevisende vis. De var det klart mestscorende laget i Championship med sine 93 mål, men har enda en del å gå på i det defensive – de slapp inn hele 57 mål i fjor. Det er flere baklengsmål enn seks av åtte lag i topp ni hadde sist sesong. Det er ingen store overgangsnyheter for Norwich heller, noe som overrasker meg litt etter deres defensive problemer i fjor. Spissen deres Teemu Pukki ble toppscorer i Championship i fjor med 29 mål og 10 assists og blir en spennende spiller å følge denne sesongen. Det spørs om ikke dette Norwich-laget blir for tamt til å kunne holde plassen denne sesongen.

Den andre omgangen Liverpool leverte mot City var av topp, topp kvalitet og lignet på det bunnsolide Liverpool-laget vi så i hele fjorårssesongen. Det er faretruende for dette Norwich-laget som slapp inn hele 57 mål i Championship sist sesong. Jeg har vanskelig for å tro at dette blir noe annet enn en komfortabel hjemmeseier til Liverpool. Liverpool gikk ubeseiret på Anfield i PL i fjor (17-2-0) og Norwich blir neppe det første laget som slår dem hjemme i år.

Tippetips: Liverpool -2 (Asiatisk) – 1.68 hos Betsson
Boosts: Liverpool scorer tre eller flere mål – 1.70 hos Betsson


 

West Ham – Man City (lørdag 13:30)

West Ham avsluttet sesongen sterkt i fjor og endte tilslutt på en finfin 10. plass. Før denne sesongen har Marko Arnautovic dratt til Kina, men inn har West Ham punget ut for blant annet Sebastian Haller fra Frankfurt og Pablo Fornals fra Villarreal som jeg tror blir gode signeringer for West Ham. West Ham har hatt noen varierende resultater i pre-season og tapte blant annet 4-1 i Juli mot nettopp Man City.

Pep Guardiola og Man City har handlet dyrt, men klokt, også i år. Inn har blant annet Rodri kommet fra Atletico Madrid og Joao Cancelo fra Juventus, mens de har kvittet seg med mye daukjøtt som Danilo, Douglas Luis, Fabian Delph og flere. Den regjerende seriemesteren har forsterket seg på de områdene som de kan forsterke og er naturligvis store favoritter til å vinne PL også denne sesongen. De så gode ut i første omgangen mot Liverpool i Community Shield, men sluknet helt i andre omgang. De har allerede vunnet Community Shield denne sesongen og det blir spennende å se hvor mange trofeer City ender opp med tilslutt denne sesongen.

velkomstbonus betsson

Man City er West Hams store mareritt. Man City har vunnet åtte strake kamper innbyrdes mot «The Hammers» og i fem av dem har City scoret over 3.5 mål. I tillegg til dette har City vunnet deres åtte siste åpningskamper i PL og med to eller flere mål i seks av dem. Raheem Sterling hadde en strålende sesong i fjor og jeg tror han vil ta ytterlige steg denne sesongen. Scoret kampens første mål mot Liverpool sist helg og vil få enda mer spilletid denne sesongen nå som Leroy Sane er langtidsskadet. Jeg tror de vinner dette enkelt mot West Ham.

Tippetips: Man City -1.5 (Asiatisk) – 1.72 hos Betsson
Longshot: Sterling scorer først og City vinner – 5.75 hos Betsson


 

 

Newcastle – Arsenal (søndag 15:00)

Det er få klubber det har vært større kontroverser rundt enn Newcastle i sommer. Eieren deres Mike Ashley er «hatet» av alle og supporterne krever hans avgang etter at han ikke fornyet kontrakten til Rafa Benitez eller ga han midlene han trengte til å styrke laget. Til denne kampen mot Arsenal er det forventet at store deler av Newcastle-fansen vil boikotte kampen og det vil dermed ikke komme mer enn knappe 35 000 på St. James Park på søndag. I ettertid har evigunge Steve Bruce tatt over skuten og merkelig nok brukt hele 44M euro på Joelinton fra Hoffenheim og 18M euro på Allan Saint-Maximin fra Nice. Andy Carroll er også blitt hentet «hjem» til Newcastle på deadline day – noe som trolig er gledelig for mange Newcastle-fans. Ayoze Perez har dog blitt solgt til Leicester og er et stort tap for Newcastle.

En annen eier det var stor misnøye til tidligere i sommer er Stan Kroene, eieren av Arsenal. Supporterne var svært misfornøyd med måten han drev klubben på og hvor lite penger han brukte på overgangsmarkedet. I hele sommer trodde «alle» at Arsenals overgangsbudsjett var på 45M pund i sommer, men den gang ei. I stedet har de punget ut 150M euro på spillere som Nicolas Pepe, William Sadiba, Kieran Tierney, David Luiz, Gabriel Martinelli og Dani Ceballos (lån) og blir fortjent nok sett på som en av overgangsvinduets store vinnere.

reise united arsenal betsson.png

Arsenal er historisk sett en marerittmotstander for Newcastle og var det også i fjor hvor «The Gunners» gikk seirende ut begge kampene. Arsenal har vunnet 12 av de 13 siste kampene innbyrdes mot Newcastle og med forsterkningene de har gjort i sommer så tror jeg de forbedrer den statistikken etter denne kampen. Alt kaoset i Newcastle i sommer styrker sjansene for Arsenal-seier enda mer også. Alexandre Lacazette har to mål på sine tre siste kamper mot Newcastle og dersom han blir kampklar til denne kampen så har jeg troen på at han vil score.

Tippetips: Arsenal – 1.82 hos Betsson
Longshot: Lacazette scorer og Arsenal vinner – 3.35 hos Betsson