Skrevet av Anders Lilletvedt

Luton – Middlesbrough (fredag 20:45)

Luton rykket opp fra League One sist sesong hvor de var suverene med sine 94 poeng. De var først og fremst suverene hjemme på Kenilworth Road hvor de gikk ubeseiret (16-7-0) og hadde i snitt 3.3 mål per kamp på hjemmebane. James Collins ble toppscorer i League One sist sesong med sine 25 mål og har allerede bøttet inn mål for Luton i pre-season. Han blir en svært spennende spiller å følge med på i Championship denne sesongen!

norgesspill 100 600 avlang nettside

Boro leverte en svært skuffende sesong i Championship i fjor og endte på 7. plass – kun ett poeng bak Derby på siste kvalikkplass. Tony Pulis er «endelig» ferdig som manager i Boro og Jonathan Woodgate har tatt over. Tidligere Spurs-spiller Robbie Keane er også blitt assistent trener for Boro så man kan endelig forvente et mer offensivt Boro-lag.

Luton scoret mye mål hjemme i fjor og jeg tror de blir et bra tilskudd til Championship denne sesongen. At Woodgate og Keane har tatt over er svært positivt for de som ønsker å se et offensivt Boro-lag og det har man sett til nå i pre-season. 4/5 siste kampene i pre-season har endt over 2.5 mål for både Luton og Boro. Jeg tror det blir målrikt på Kenilworth Road i åpningskampen!

Tippetips: Over 2.5 mål – 2.05 hos Norgesspill

 

Barnsley – Fulham (lørdag 16:00)

Begge lag er tilbake i Championship etter ett års fravær. Barnsley rykket ned til League One i 17/18-sesongen, men leverte en imponerende sesong i fjor hvor de havnet på 2. plass, kun bak Luton. Fulham rykket opp til Premier League i 17/18-sesongen, men rykket ned etter kun en sesong, selv etter å ha brukt store summer penger.

Lagene møttes i både 16/17 og 17/18 og da gikk Fulham seirende ut av alle fire oppgjørene. Det svært viktig for Fulham at de klarte å beholde Aleksandar Mitrovic til tross for nedrykket og jeg tror han blir en viktig brikke i dette Fulham-laget om de skal ha ambisjoner om å rykke opp til PL igjen neste sesong. Jeg synes Fulham har gjort en bra figur i preseason mot lag som West Ham, Porto og Brighton, og har stor tro på at de vil kjempe høyt oppe i Championship denne sesongen. Jeg tror de vinner denne kampen mot Barnsley.

Tippetips: Fulham – 2.20 hos Norgesspill