Skrevet av Christian Andresen

I dag har jeg satt sammen to forskjellige tips til både IEM Chicago og Major-kvalifiseringen som spilles i Berlin. For å forklare det til folk som ikke vet hva en Major er, så er det hovedsakelig den største og mest prestisjefylte turneringen som spilles to ganger i året. For å komme seg til denne turneringen må man igjennom en rekke kvalifiseringskamper og det siste hindret er Minoren som jeg har funnet ett tips til i dag.

 

BIG vs Ancient (torsdag 15:00)

Dette er en kamp mellom to lag som er veldig vanskelig å forutse. BIG har slitt stort i en lengre periode, mens Ancient har mistet en av sine viktige spillere (Plopski) til Ninjas in Pyjamas. På dag én av kvalifiseringen tapte BIG 16-6 mot North, mens Ancient tapte 16-7 mot Fnatic. Selv om begge lagene ble slått ganske klart føler jeg at BIG har potensiale til å levere på et mye høyere nivå enn de har gjort til nå. Ancient derimot føler jeg kommer til å slite mot den taktiske spillestilen til BIG i tillegg til at Ancient har hatt en svært tung periode resultatmessig de siste månedene.

feelbet

En annen ting som blir et spenningsmoment i denne kampen er kartvalgene. Det er ganske åpent hvilke kart som blir spilt, men jeg har en magefølelse på at vi kommer til å få Dust 2 og Inferno som begge er kart jeg favoriserer BIG på. Når jeg favoriserer BIG på disse kartene er det tatt i betraktning at stjernespillerne «Tabsen» og «XANTARES» klarer å levere på et mye høyere nivå enn de har gjort den siste tiden. Laget trenger at de spiller flere hakk bedre enn de har gjort tidligere og hva skulle passe bedre enn å kvalifisere seg til en av de jeveste turneringene i året på hjemmebane? Vi går derfor for BIG-seier.

Tippetips: BIG-seier – 1.87 hos Feelbet


 

Vitality vs Heroic (torsdag 21:50)

Vitality mot Heroic er åpningskampen i gruppe B og dette blir en omkamp fra ESL One Cologne som ble spilt tidligere i sommer. Den gangen vant Vitality 2-0 og sikret seg til slutt en andre plass i turneringen etter et 3-1 tap mot Liquid i finalen. Heroic sine resultater varierer stort, mens Vitality har prestert svært solid i en lang periode. For øyeblikket er Vitality rangert som det nest beste laget i verdens, mens Heroic er rangert som lag nummer fjorten.

Det er ikke mulig å snakke om Vitality uten å nevne stjernespilleren deres «ZywOo». Denne unggutten er helt sinnsykt god og har et talent som er helt fantastisk. Et problem for Vitality hr vært at hvis «ZywOo» har hatt en dårlig dag har også resten av laget slitt, men den siste tiden har vi sett at andre spillere som «ALEX» og «Rpk» har virkelig utviklet seg til svært solide spillere på dette Vitality laget. Heroic på sin side er et lag jeg ikke har stort trua på. Jeg føler at dette danske laget har nådd sitt potensiale med denne lagoppstillingen, men man kan aldri utelukke en overraskelse fra det danske laget. Den nyeste spilleren på Heroic «NaToSaphiX» synes jeg har underprestert noe så til de grader. Jeg føler ikke han mestrer dette nivået og dette er også noe statistikken støtter oppunder.

Statistikken for Vitality mot Heroic er også bunnsolid når vi ser på de tidligere møtene mellom lagene. Vitality har aldri tapt mot det danske laget og jeg tror heller ikke det kommer til å endre seg i dag. Spillet vi kommer til å gå for her er en 2-0 seier til Vitality. Bakgrunnen for det er at kartene mest sannsynlig kommer til å bli Overpass/Inferno/Nuke og alle disse kartene er kart som er bunnsolide for Vitality. Kort og greit er Vitality bare et mye sterkere lag og derfor går vi for et 2-0 spill på Vitality.

Tippetips: Vitality 2-0 – 1.82 hos Feelbet