Rosenborg – Viking (lørdag 15:30)

Man har trodd det tidligere i sesongen også, men nå tror jeg virkelig at Rosenborg begynner å ligne gode gamle Rosenborg. De har vunnet sine tre siste kamper siden fiaskoen i cupen mot Ålesund, senest 2-0 mot Linfield i Champions League-kvalifiseringen. I den kampen kunne de vunnet med langt større sifre, men det ble bare nesten på flere store muligheter fra Helland, Reginiussen, Lundemo og flere.

Viking ble dømt ned igjen til OBOS-ligaen av mange før sesongen, men har overrasket de fleste og de ligger på en sterk 8. plass før denne kampen. Ved seier kan de klatre forbi Rosenborg og Kristiansund og komme opp på 6. plass. Kristian Thorstvedt har vært fenomenal på midtbanen til Viking i år og står med seks scoringer, men de mangler viktige Tommy Høiland til denne kampen som soner med karantene.

Viking har vært gode mot de middelmådige/dårlige lagene denne sesongen, men tapte fortjent mot Molde og Brann. Ranet også til seg tre poeng i deres seier mot Brann, i en kamp hvor bergenserne var klart best og sannsynligvis ble snytt for opp mot flere straffer. Jeg tror de vil få store problemer med et Rosenborg-lag i flytsonen som virkelig begynner å ligne på seg selv igjen. Vinner de her, som jeg tror, så må Molde og Odd passe seg.

Tippetips: Rosenborg -0.75 (Asiatisk) – 1.68 hos Betsson


velkomstbonus betsson

Mjøndalen – Odd (søndag 18:00)

Mjøndalen ligger som forventet i nedrykksstriden, kun tre poeng over Strømsgodset på sisteplass. Har ikke vunnet i Eliteserien på deres åtte siste kamper (0-5-3). Sist serierunde mot Brann på Brann Stadion skapte de ikke en eneste sjanse og var heldige som unngikk tap. Jeg synes de har fått veldig godt betalt i år i mange av deres kamper hvor de hadde fortjent poengtap.

Med seier i denne kampen kan Odd ta seg forbi Molde og lede Eliteserien med to poeng etter halvspilt sesong. Skien-klubben har overrasket alle denne sesongen og har vært det mest stabile laget i Eliteserien denne sesongen synes jeg, selv om Molde har det desidert høyeste toppnivået. Ingen hadde trodd før denne sesongen at Torgeir Børven ville ha 11 nettkjenninger etter 14 spilte kamper. Nettopp Børven scoret også kampens eneste mål da Odd slo Mjøndalen i en treningskamp i Februar.

Jeg synes dette Mjøndalen-laget er svært tafatt og tror de skal få det vanskelig med å holde plassen i Eliteserien. Har stor tro på at Odd skal få med seg poeng fra denne kampen og tror de kommer seirende ut av denne kampen.

Tippetips: Odd -0.25 (Asiatisk) – 1.85 hos Betsson