Skrevet av Christian Andresen

Vi har kommet fram til sluttspillet I ESL One Cologne som regnes av mange som det aller største innenfor CS:GO. I år er konkurransen større enn noen gang, hvor hele 14 av 16 lag er rangert innenfor topp 30 i verden. Dette er skyhøyt nivå sammenlignet med andre konkurranser.

 

NRG vs Vitality (15:00)

I dagens tips skal vi ta for oss de to kvartfinalene som spilles. Først ut er NRG mot Vitality. NRG har nylig gjort en lagendring hvor de byttet laglederen eller in-game leader (IGL) som vi kaller det. Laglederen er den mest sentrale personen innenfor et CS:GO lag fordi det er han som bestemmer hvordan lage skal spille. Forskjellige lagledere har forskjellige måter de vil spille på, så det å bytte lagleder er en stor endring. NRG vant åpningskampen sin mot FURIA før de slo ut FaZe, men de tapte mot Liquid. For meg ser det rett og slett ut som at NRG er nødt til at alt skal klaffe for at de skal ha en sjanse for å slå Vitality og derfor synes jeg det ikke ser særlig sannsynlig ut.

Vitality på sin side har sett litt rustete ut i denne turneringen, men har begynt å levere på et mer stabilt nivå mot slutten av gruppespillet. Kampene i CS:GO varer som nevnt tidligere til et lag har fått 16 runder. I åpningskampen tapte Vitality 16-10 mot NIP (Ninjas in Pyjamas). Etter en tøff start har de som sagt fått orden på skuta og franskmennene har slått ut ENCE, Fnatic og Heroic som alle er svært solide lag. Med det som mange regner som en av de beste spillerne i verden i «ZywOo» ser Vitality svært sterke ut på papiret før kampen, men Vitality er nødt til av flere enn bare «ZywOo» leverer for at de skal klare å slå NRG.

Tatt endringen hos NRG til betraktning så trenger de mer tid for å hevde seg mot Vitality i tillegg til at jeg føler at spillerne hos Vitality har et høyere toppnivå enn spillerene hos NRG. Statistisk sett har også Vitality et overtak mot NRG (3 seiere & 1 tap). Vi velger derfor å gå for et rent spill på Vitality seier.

Tippetips: Vitality 1.69 hos Feelbet


 

NAVI vs Ninjas in Pyjamas (18:30)

Kampen mellom NAVI og Ninjas in Pyjamas kommer til å bli en utrolig spennende kamp. NAVI har lenge vært et etablert lag på toppnivået, men har nylig gjort en stor lagendring hvor de byttet ut en av lagets veteraner i «Edward» med friskt blod i form av «Boombl4». NAVI har på sin vei til kvartfinalen tapt i en jevn kamp mot Liquid i tillegg til at de slo FURIA og Mousesports. Det er veldig tydelig for meg at endringen i laget har gitt mer energi i dette NAVI-laget. Man kan tydelig se gløden i laget når de spiller og de viser virkelig at de betyr noe for dem. Dette NAVI laget kan virkelig nå langt i turneringen hvis de fortsetter slik de har spilt.

feelbet

På den andre siden har vi NIP som kom inn i turneringen i sitt livs dårligste form. Ingen har forventet noe av NIP i denne turneringen, men de har vist gode tendenser i kampene de har spilt. NIP liker veldig godt å spille Dust 2 som er et av kart valgene i CS:GO. NAVI liker også dette kartet og derfor ser jeg det veldig sannsynlig ut at vi får Dust 2. Det er på Dust 2 jeg tror spillet mitt kommer til å gå igjennom fordi jeg tror at å spille +1.5 på NIP som betyr at NIP er nødt til å vinne et kart av tre mot NAVI er veldig sannsynlig på grunn av at akkurat Dust 2 kommer garantert til å bli spilt.

Tippetips: NIP + 1.5 1.64 hos Feelbet