Skrevet av Anders Lilletvedt

Sør-Afrika – Namibia (fredag 22:00)

Sør-Afrika og Namibia tapte begge deres åpningskamp 1-0 mot forholdsvis Elfenbenkysten og Marokko som var forventet. Sør-Afrika spilte dårligere enn jeg hadde forventet mot Elfenbenkysten, men sistnevnte og Marokko skal være flere hakk over Sør-Afrika og Namibia.

Disse lagene møttes i COSAFA Cup i 2017/18 og da gikk Sør-Afrika seirende ut med sifrene 4-1 og 1-0. Ser for meg at disse lagene må ta å kjempe om 3. plassen i Gruppe D og der tror jeg Sør-Afrika tar det lengste strået.

Tippetips: Sør-Afrika – 1.67 hos Betsson


 

Colombia – Chile (lørdag 01:00)

Ett av lagene som har imponert meg mest i Copa America til nå sammen med Uruguay er Colombia. Vant alle tre kampene på overbevisende vis og holdt nullen i samtlige kamper mot lag som Argentina, Qatar og Paraguay. Har ofte slitt med å få ut det fulle potensiale fra spillerne deres, men samtlige spillere har levert under Carlos Queiroz til nå i Copa America. Davinson Sanchez og Yerry Mina virker å ha stålkontroll defensivt uansett hvilken motstander de møter og slipper til svært få sjanser. En underdog til å vinne hele turneringen.

velkomstbonus betsson

Chile har vunnet de to siste utgavene av Copa America og var for meg et stort spørsmålstegn til dette mesterskapet. Chile har slitt med å fornye seg og de store stjernene hadde stagnert voldsomt på klubblagene deres over de siste årene, men plutselig spiller en spiller som Alexis Sanchez som om det var i glansdagene i Barcelona/Arsenal. Var meget gode i åpningskampen mot Japan og var jevngode mot både Ecuador og Uruguay.

Chile har overrasket meg til nå, men jeg synes allikavel at Colombia ser enda sterkere ut. Slipper nesten ikke til noen sjanser og har svært mange gode offensive spillere. Setter et lite favorittstempel på Colombia her!

Tippetips: Colombia -0.25 (Asiatisk) – 1.87 hos Betsson


 

Kamerun – Ghana (lørdag 21:00)

Kamerun er regjerende mestere i AFCON og er blant favorittene til å vinne turneringen i år etter lag som Egypt, Senegal og Nigeria. Vant åpningskampen deres 2-0 mot Guinea-Bissau, men det var ikke på noe overbevisende vis og holdte på å få baklengs ved flere anledninger i slutten av 2. omgang. Har mange gode offensive spillere her, men den store utfordringen deres senere i mesterskapet blir defensivt.

Med et rustent forsvar er et offensivt Ghana-lag det siste Kamerun vil møte. Har mange kjente spillere i Ayew-brødrene (som stod for begge målene mot Benin), Christian Atsu, Thomas Partey og flere. Ghana ledet lenge komfortabelt mot Benin, men da midtstopper John Boye pådro seg rødt kort tidlig i 2. omgang var det et konstant press fra Benin etter det som tilslutt fikk med seg ett fortjent poeng.

Ghana trenger helst seier her, mens Kamerun kan leve med uavgjort. Er mange gode offensive spillere på begge lag og de store problemene deres ligger først og fremst defensivt. Jeg tror det blir en jevnspilt kamp der begge lag scorer.

Tippetips: Begge lag til å score – 2.13 hos Betsson


Uruguay – Peru (lørdag 21:00)

Uruguay er som nevnt tidligere det laget som har imponert meg mest til nå i CA, mens Peru må sies å være en liten skuffelse, blant annet i deres siste kamp mot Brasil hvor de tapte hele 5-0! Ser fort for meg at Uruguay kan gå hele veien her, for storfavoritten Brasil har ikke vært særlig gode i skadefraværet til Neymar.

Jeg synes vi får meget bra odds på Uruguay-seier her. De har vært bunnsolide defensivt og Edinson Cavani og Luis Suarez ser begge veldig sharpe ut på topp. Jeg tror Peru får det for tøft mot spissduoen til Uruguay.

Tippetips: Uruguay – 1.70 hos Betsson