Skrevet av Anders Lilletvedt

Norge – England (21:00)

Kvartfinale i VM for kvinner. Vinneren av dette oppgjøret møter vinneren av USA – Frankrike i semifinalen, som jeg selv tror blir storfavoritten USA.

Norge kom på 2. plass i gruppespillet bak suverene Frankrike og tok seg noe heldig videre mot Australia i 1/8-finalen etter straffesparkkonkurranse. Også den kampen var preget av dommerkontroverser da Australia pådro seg et nokså strengt rødt kort i ekstraomgangene. Begge lagene hadde hver sin gode omgang, mens Norge var det beste laget i ekstraomgangene og tok seg videre etter 4-1 i straffekonken. Om Norge skal ha en sjanse her så må Guro Reiten, Graham Hansen og evigunge Isabell Halvorsen levere på topp som de har gjort til nå i VM. Maren Mjelde og Maria Thorisdottir har vært bunnsolide i forsvar og forhåpentligvis fortsetter de slik.

Få et risikofritt spill på 100 kr til kampen hos Betsson!

England tok seg overbevisende videre fra gruppespillet med tre av tre seire i en relativt enkel gruppe og vant også som forventet mot Kamerun i 1/8-finalen. Den sistnevnte kampen har som mange andre kamper i dette mesterskapet vært preget av kontroversielle VAR avgjørelser, men jeg synes de tok gode avgjørelser i denne kampen og England vant fortjent 3-0.

Jeg synes Norge var gode mot Nigeria, men slet til tider mye mot Sør-Korea og Australia. Slipper til en del sjanser og mot et betraktelig lag i England så tror jeg dessverre de får det for tøft. Norge har riktignok mange gode offensive spillere i Reiten, Graham Hansen og Halvorsen så jeg tror fort de kan få med seg ett mål. Begge lag har scoret i de tre siste kampene til Norge.

Tippetips:

England vinner – 1.98 hos Feelbet
Begge lag til å score – 1.91 hos Betsson