Skrevet av Anders Lilletvedt


 

Strømsgodset – Molde (lørdag 18:00)

Både Strømsgodset og Molde gikk på store cupflauser i NM i tredje runde og røk ut mot betraktelig svakere motstand. Strømsgodset røk ut mot 2. divisjonslaget Fram, mens Molde røk ut mot serielederen i OBOS, Ålesund. Begge lag er nok revansjelystne og ønsker å heve seg etter disse svake resultatene, og det til tross for å stille med nokså toppede mannskap også.

Ser virkelig ikke bra ut for Strømsgodset om dagen, ligger nest sist i Eliteserien med ni poeng etter elleve kamper. Stabæk på sisteplass har to kamper til gode og har syv poeng, så de kan fort gå forbi dem. Henrik Pedersen er blitt ny trener for Godset og det spørs om han allerede klarer å gjøre så store underverker over natten at de plutselig klarer å slå Molde – det tviler jeg sterkt på.

Molde er fremdeles serieleder med tre poeng ned til Odd som har to kamper til gode. Hadde en helt forferdelig forestilling i cupen når de tapte hele 4-0 mot Ålesund og det med et nokså toppet mannskap. Har et ekstremt høyt toppnivå, men et ganske overraskende og skremmende lavt bunnivå. Jeg tror de klarer å slå ett Godset-lag som de slo i begge kampene i fjor og som har tapt deres tre siste kamper mot nokså svake lag i Fram, Bodø/Glimt og Ranheim.

Tippetips: Molde -0.5 (Asiatisk) – 2.03 hos Betsson


esn bs.png

Odd – Haugesund (søndag 18:00)

Ingen hadde trodd at Odd skulle prestere så bra denne sesongen som de har gjort og de kan faktisk lede Eliteserien med tre poeng ned til Molde om de vinner begge hengekampene deres. En Torgeir Børven som nesten alle hadde avskrevet står for nesten halvparten av målene deres til nå (7 av 15) og har vært en åpenbaring på topp for Odd. Har i likhet med Molde vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen og nå møter de ett Haugesund-lag i «krise» om man kan kalle det for det.

Haugesund har absolutt ikke gjort seg bort denne sesongen de heller og har 16 poeng på 11 kamper, seks poeng mindre enn Odd som har en kamp til gode. Tok seg videre som forventet mot Bryne da de vant 6-2 mot dem i NM med et relativt toppet lag. Spilte 1-1 sist i Eliteserien mot Brann, en kamp som bergenserne burde vunnet, spesielt etter gigantsjansen til Kristoffer Løkberg på åpen kasse. Deres aller beste spiller Alexander Stølås har levert en strålende sesong for Haugesund denne sesongen, men skadet seg stygt i den nevnte kampen mot Brann og er ute for resten av sesongen. Enda flere dårlige nyheter for Haugesund skulle det bli – en av deres beste spillere i Ibrahima Wadjdi har testet positivt på morfin under en dopingtest og kan i verste fall for Haugesund være utestengt i mange år.

At verken Stølås eller Wadjdi ikke kommer til å spille denne kampen er en enorm fordel for Odd som allerede er et meget godt hjemmelag. Jeg tror Haugesund kommer til å savne stjernespillerne sine og at Odd vinner denne kampen.

Tippetips: Odd -0.5 (Asiatisk) – 1.77 hos Betsson