Skrevet av Anders Lilletvedt


 

Molde – Ranheim (søndag 18:00)

Serieleder Molde tar imot overraskelseslaget fra i fjor, Ranheim, hjemme på Aker Stadion. Ranheim var svært gode i fjorårssesongen og overrasket alle, men ligger nå der de fleste forventer de, på nedre del av tabellen. Etter ett poeng på fire kamper så det svært tøft ut for Ranheim, men de har reist seg mesterlig og har nå 13 poeng på 10 runder. De har nå tre strake seire, to av dem i Eliteserien og den siste mot Nardo i cupen.

Møter riktignok Eliteseriens beste hjemmelag i Molde (sammen med Odd). Moldenserne har 5-0-0 på deres fem hjemmekamper i år og 16-2 i målforskjell. Det store problemet deres ligger på bortebane, for hjemme har de vært fullstendig overlegne. Tapte begge kampene mot Ranheim i fjor, men synes Molde har gjort en bra jobb på overgangsmarkedet og tror de skal slå Ranheim enkelt slik de spiller på hjemmebane i år.

Tippetips: Molde -1.5 (Asiatisk) – 1.82 hos Feelbet


 

Lillestrøm – Viking (søndag 18:00)

Lillestrøm har hatt en svak start på sesongen og ligger nede på en 10. plass etter ti spilte kamper. Viking på sin side ligger på en overraskende 8. plass, men kan ved seier i denne kampen potensielt komme helt opp på 4. plass.

De aller fleste av oss hadde spådd Viking ned i OBOS-ligaen etter denne sesongen, men de har virkelig levert sakene offensivt og har gjort det bedre enn forventet defensivt.

feelbet

Begge lag er involvert i mye mål – I fire av de fem siste kampene til Lillestrøm har det blitt over 2.5 mål. I alle de fem siste kampene til Lillestrøm har det blitt over 2.5 mål. Begge lag har sine styrker offensivt, mens forsvaret er betraktelig svakere. Lillestrøm mangler også evig unge Frode Kippe i midtforsvaret og er et stort tap for Lillestrøm. Jeg tror det blir målrikt i dette oppgjøret som det har en vane å bli.

Tippetips: Over 2.5 mål – 1.78 hos Feelbet


 

Sarpsborg 08 – Odd (søndag 18:00)

Topp mot bunn – det hadde vi ikke trodd før sesongen startet. Odd har overrasket stort og leder Eliteserien sammen med Molde. De har like mange poeng som Molde, men har to kamper til gode og kan med det sikre seg ett seks poengs-ledelse. Torgeir Børven har vært en åpenbaring for hvittrøyene på topp og står med syv mål til nå denne sesongen, kun to mål mindre enn Ohi (Molde). Odd står med 11-1-1 på deres 13 kamper i år og det vil ikke overraske om de tar poeng her også. De har kun tapt poeng mot Rosenborg og Vålerenga på bortebane i år.

Sarpsborg har hatt en meget skuffende start på sesongen og ligger tredje sist i Eliteserien med fattige syv poeng etter ni serierunder. Står kun med én seier på deres ni kamper i år, men det er tydelig at det er offensivt de sliter og Steffen Lie Skålevik har ikke levert varene på topp. Bergenseren står med null mål til nå denne sesongen.

Dette Sarpsborg-laget er ikke til å kjenne igjen fra det vi er vant med fra tidligere. De har ikke vært spesielt gode i det siste (1-0-4), mens Odd har seks strake seire i alle turneringer. Synes oddsen på Odd-seier er litt for tøy og prøver en asiatisk-linje på dem i denne kampen.

Tippetips: Odd +0.25 (Asiatisk) – 1.67 hos Feelbet