Skrevet av Anders Lilletvedt

Mesterskapet for Sør-Amerika er endelig her, og i natt starter Brasil og Bolivia eventyret. Vi har skrevet en lengre forhåndsomtale med tips til hver av gruppene samt tips til den første runden.


Gruppe A

gruppe a copa.png

 

Brasil naturligvis store favoritter til å vinne gruppen, selv med skadefraværet til Neymar – noe annet vil være svært overraskende. Venezuela og Peru er lagene som trolig vil kjempe om 2. plassen i gruppen da jeg tror Bolivia blir for svake.

Brasil er mesterskapets vertskap og har arrangert Copa America fire ganger tidligere. De har også gått seirende ut i samtlige av dem. Mange holder dem som favoritter i år også, med god grunn, men jeg tror Neymar’s skade like før turneringen er svært negativt for Brasil. Hele laget deres er bygd opp rundt Neymar og jeg tror de enkelt tar seg videre fra gruppespillet, men at de mangler den lille X-Factoren til stjernespilleren deres i sluttspillet. De har mange unge lovende spillere på vei opp som kan overraske, men jeg har vanskelig for å tro at en spiller som Phillippe Coutinho plutselig skal blomstre etter en forferdelig sesong i Barcelona.

Det har vært mye politiske konflikter i Venezuela, men nå skal de levere på fotballbanen.

Peru var gode i VM og var svært nære å avansere. Christian Cueva’s straffebom mot Danmark ble skjebnesvanger da en scoring der ville gitt dem avansement.

velkomstbonus betsson

Har en meget lovende generasjon som er på vei oppover og som skal være spennende å følge med på framover. Har sett alle deres kamper i 2019 og de står kun med 2-0-2 på deres fire kamper, blant annet et svært svakt 2-0 tap mot El Salvador og 3-0 tap mot Colombia. Har ikke sett like gode ut som i fjor og jeg holder Venezuela som større favoritter til å ta 2. plassen.

I likhet med Peru så har Venezuela en svært ung og spennende generasjon som er på vei opp – en enda bedre vil jeg tørre å påstå. Nådde blant annet finalen i U20 VM i 2017 hvor de tapte mot England og har flere av de store stjernene fra det laget med i troppen deres. Har slått bra ifra seg mot storlagene de siste årene og slo blant annet Argentina 3-1 i Mars. Har to svært spennende spisser i Solomon Rondon og Joseph Martinez som blir spennende å følge med på i mesterskapet. Har litt troen på Venezuela og at Peru kommer til å skuffe.

Bolivia kommer til å ryke på hodet og rævva ut av gruppen som de alltid gjør.

Tippetips

Group A forecast – 1. Brasil, 2 Venezuela – 4.00 hos Betsson

Sist i gruppe A – Bolivia – 2.15 hos Betsson


 

Gruppe B

gruppe b copa.png

Argentina store favoritter til å vinne gruppen, men Colombia og Paraguay er begge svært gode lag og er potensielle outsidere til å ta seg videre. Qatar skal være nokså sjanseløse i deres første Copa America.

Lionel Messi får en fri rolle på landslaget og man føler landslaget er mer tilpasset han nå enn tidligere. I år skal laget bygges rundt han og spille på hans premisser. I år skulle Messi virkelig vinne Champions League med Barcelona, men det ble en fiasko da Liverpool tok en «Barcelona» og snudde 3-0 til 4-3. Enda en fiasko ble det mot Valencia i Copa del Rey. Fadeser har det også vært for Argentina når de tapte VM-finalen i 2014 mot Tyskland og finalene i Copa America mot Chile i 2015 og 2016. I år er omsider «pecho frio» numero uno, Gonzalo Higuain, ikke å se på Argentina. At Neymar ble skadet for Brasil var hell i uhell for Argentina som jeg nå tror stikker av med trofeet. En spiller som jeg tror kommer til å imponere stort for Argentina er Giovani Lo Celso som tok La Liga med storm denne sesongen i Real Betis. Argentina har lenge manglet en spiller som han og han serverte Messi ett mål mot Nicaragua.

Colombia hadde ett veldig spennende lag som tok hele verden med storm i VM i 2014 og har veldig mange gode spillere i nesten alle posisjoner, men jeg synes man kunne forventet mer utav det mannskapet de har. Har hatt en frisk start på kampene i 2019 og har 3-0-1 på sine fire kamper, så blir spennende å se hva de får til i dette mesterskapet. Stjernespillere som James Rodriguez og Juan Cuadrado har ikke levd opp til forventningene denne sesongen og Yerry Mina har hatt mye skader i år for Everton. Blir det Radamel Falcao sin siste sjanse til å få til noe med Colombia?

vinner copa odds.png

Paraguay har hatt en svak oppkjøring opp mot Copa America og har kun vunnet to av deres 10 siste kamper (2-2-6). Virket å ha et veldig spennende landslag for 5-10 år siden, men så stoppet det helt opp og det har ikke kommet fram særlig mange nye spillere. 36 år gamle Oscar Cordozo er fremdeles med, men den store stjernen i laget er Miguel Almiron. Herjet lenge i Atlanta United i MLS før han ble hentet av Newcastle sist sesong og har levert sakene der så langt. Ser på Paraguay som potensielle outsidere til å ta seg videre dersom Argentina/Colombia flopper, men jeg tror det blir en tredjeplass på Paraguay.

To lag blir invitert til Copa America og denne gangen er det Qatar og Japan. Det er mye politiske og økonomiske årsaker som gjør at Qatar får være med i dette mesterskapet. Dessverre for dem tror jeg de havner sist i en så tøff gruppe.

Tippetips

Gruppe B vinner – Argentina – 1.65 hos Betsson

Vinner Copa America – Argentina – 4.75 hos Betsson


 

Gruppe C

gruppe c copa.png

Uruguay er store favoritter til å ta seg videre fra denne gruppen og er outsidere til å vinne trofeet etter Brasil og Argentina. Tidligere vært kjent som et svært godt defensivt strukturert lag, men som de siste årene har blitt ett mer spillende offensivt lag. Forsvaret deres er preget av rutine, mens midtbanen har de siste årene blitt byttet ut med arbeidsjern i Lucas Torreira, Matias Vecino, Rodrigo Bentancur og flere som har mange gode offensive kvaliteter. Kan bli det siste store mesterskapet til mange store profiler på dette laget som Diego Godin, Luis Suarez og Edinson Cavani.

Ecuador var svært nære å kvalifisere seg til VM og lå godt an halvveis, men seks tap på deres seks siste kamper gjorde at VM tilslutt røk for Ecuador. Spilte ganske bra i starten, men plutselig kollapset dem. Har en del unge spillere som er på vei opp og har samtidig mye rutine fra kjente spillere som Antonio Valencia og Emner Valencia. Skal på papiret være noe dårligere enn Chile, men det blir fort de lagene som kjemper om 2. plassen.

suarez cavani

Ecuador møter blant annet vinneren fra 2015 og 2016 i Chile. Chile blir neppe vinneren i 2019, for de har ikke maktet å fornye laget på samme måte som Uruguay har gjort. Troppen deres er nesten identisk med laget som spilte i Copa America for 4-5 år siden, men svært mange spillere på landslaget har stagnert enormt de siste årene, som blant annet Alexis Sanchez. Så mange som seks av spillerne deres har over 100 kamper i beina for Chile og fire av dem er forsvarsspillere. Mange av spillerne begynner å dra på årene og flere leverer langt under pari, så jeg er fryktelig spent på hva de får til i dette mesterskapet.

Dette er andre gang Japan er med i Copa America, første gang var helt tilbake i 1999. Nesten hele laget deres består av U23-spillere, med unntak av spillere som Elji Kawashima, Gaku Shibasaki og Shinji Okazaki. Den største stjernen på dette Japan-laget er kun 18 år og heter Takefusa Kubo. Unggutten har fortid i La Masia i Barcelona, men spiller nå i FC Tokyo. Har en svært lovende framtid foran seg og det tar nok ikke lange tiden for vi ser han i en toppklubb. Japan overrasket alle da de nesten sendte Belgia utav kvartfinalen i VM i fjor, men det blir tøft for dem å komme langt i denne turneringen med så mange urutinerte og nye spillere.

Blir en svært spennende og åpen gruppe i kampen om 2. plassen, gitt at Uruguay tar 1. plassen som forventet.

Tippetips

Gruppe C vinner – Uruguay – 1.90 hos Betsson


 

 

Oddstips til runde 1

 

Brasil – Bolivia (lørdag 02:30)

Kun tre av de 20 siste kampene til Brasil har endt over 3.5 mål. Mangler nå deres største stjerne og mest offensive spiller i Neymar. Brasil skal vinne komfortabelt mot dette svake Bolivia-laget som nesten kun vinner på hjemmebane oppe i høyden, men Bolivia er nokså kompakte defensivt så jeg tror ikke det blir noen målfest.

Tippetips: Brasil + Under 3.5 mål – 1.81 hos Betsson

 

Venezuela – Peru (lørdag 21:00)

Venezuela og Peru møttes to ganger i VM-kvalifiseringen til VM i 2018 og da endte begge kampene 2-2 i to svært sjanserike kamper. Begge lag har deres store styrker offensivt, mens alt ikke går like bra defensivt. Peru har vært nokså tamme foran mål siden VM, men Venezuela har et relativt dårlig forsvar så jeg tror det blir mål. Synes det var meget god odds på at begge lag scorer i denne kampen!

Tippetips: Begge lag til å score – 2.06 hos Betsson

 

Argentina – Colombia (søndag 00:00)

Argentina ser bedre strukturert ut under Lionel Scaloni enn på lenge og er det en gang de har sjansen til å vinne ett mesterskap så er det nå når Brasil mangler Neymar. Lagkameratene til Messi har sviktet han når det gjaldt som mest for Barcelona i år i Champions League og Copa del Rey, men han virker svært motivert til å vinne en stor tittel med Argentina nå. Møter et godt defensivt lag i Colombia, så jeg tror ikke det blir mye mål i dette oppgjøret, men har en følelse på Argentina-seier og litt magi fra Lionel Messi.

Tippetips:

Argentina – 2.25 hos Betsson

Longshot: Messi skårer + Argentina vinner – 3.75 hos Betsson