Skrevet av Anders Lilletvedt

Portugal – Sveits

Onsdag 20:45

Semifinale i Nations League. Portugal er naturligvis store favoritter til å vinne her og det med god grunn. Tok seg videre i en svært vanskelig gruppe med Polen og Italia uten deres store stjerne i Cristiano Ronaldo som ikke har spilt for landslaget siden VM-sluttspillet i fjor. Sveits tok seg svært overraskende videre på målforskjell i gruppen sin mot Belgia. Har et godt kollektiv, men spiller for spiller er de ikke i nærheten av Portugal.

I utgangspunktet skulle ikke noen av disse lagene ha noe behov for å ta seg videre i Nations League da de spiller i nokså overkommelige grupper i EM-kvalikken, men begge to har startet «dårlig». Portugal har to uavgjort etter to kamper og er to poeng bak Ukrainia, og er ett poeng foran Serbia som har en kamp til gode. Blir disse tre lagene det vil stå mellom i gruppe B. Sveits har fire poeng etter to kamper og ligger to poeng bak Irland og tre poeng foran Danmark som har en kamp til gode. Danmark og Sveits bør være lagene som tar seg videre, men det kan av og til bli noen overraskelser som Irland som topper med full pot i gruppe D.

feelbet

Sveits spiller en nokså offensiv fotball, ganske ulikt slik det de har pleid å spille tidligere og ganske ulikt Portugal som heller ønsker å kontrollere kampene deres. Sveits har et godt kollektiv som kan skape problemer for de fleste lag, men det er så mye talent på dette Portugal-laget og når deres store stjerne i Ronaldo er tilbake også så ser jeg ikke for meg noe annet enn Portugal-seier.

Tippetips: Portugal – 1.68 hos Feelbet


 

Nederland – England

Onsdag 20:45

Den andre semifinalen står mellom Nederland – England. Vi ble alle overrasket da Nederland tok seg videre på så overbevisende vis i en tøff gruppe med Frankrike og Tyskland etter å ha hatt en rekke skuffende resultater i kvalifiseringer de siste årene. Er kommet i gruppe med tyskerne også i EM-kvalikken og tapte 3-2 i deres første kamp mot dem. Har tre poeng etter to kamper, like mange som Tyskland med en kamp tilgode og tre poeng bak Nord Irland. Regner med at begge storlagene tar seg enkelt videre i gruppe B.

England kan sies å være noe heldige som tok seg videre tilslutt i deres tøffe gruppe mot Kroatia og Spania, men vant til slutt gruppen med ett poeng foran spanjolene. Har vært svært heldige med trekningen i EM-kvalikken og er kommet i det som må sies å være den letteste gruppen (Bulgaria, Kosovo, Montenegro, Tsjekkia). Står med full pot etter to kamper – slo Montenegro hele 5-0 og Tsjekkia 5-1. Skal ikke se bort ifra at engelskmennene vinner samtlige av gruppespill-kampene og er kanskje det laget som trenger minst å gå videre her.

Jeg synes begge lag har mye spennende på gang med mange unge lovende spillere på vei opp, men har et lite favorittstempel på Nederland som trolig trenger denne plassen mer enn England gjør. Harry Kane så meget rusten ut for Spurs i CL-finalen og det spørs om han starter dette oppgjøret, vi får i hvert fall ikke se en Kane i toppslag og det er ett stort tap for England. Holder en knapp på Nederland her!

Tippetips:

Nederland (Draw no Bet) – 1.96 hos Feelbet

Longshot: Nederland + Over 1.5 – 3.55 hos Feelbet