Skrevet av Anders Lilletvedt


Chelsea – Arsenal

Helengelsk Europa League-finale mellom Chelsea og Arsenal i Baku i Aserbajdsjan. At finalen spilles i nettopp Baku har skapt store kontroverser da Arsenals Henrikh Mkhitaryan ikke kan spille pga. sikkerhetsmessige årsaker.

Da Tottenham, Arsenal og Man United sviktet på løpende bånd for å sikre seg topp 4 så tok Chelsea godt vare på muligheten og havnet til slutt på 3. plass i Premier League. Arsenal havnet på den sure 5. plassen, kun ett poeng bak Spurs og to poeng bak Chelsea – noe som betyr Europa League-spill for «The Gunners» med mindre de vinner finalen i kveld.

el finale feelbet.png
Hos Feelbet kan du sette opp et Fantasy-lag til finalen HELT GRATIS og vinne premier!

Resultatet i denne finalen vil spille en stor rolle for hvordan neste sesong vil se ut for Arsenal. Om Arsenal skal kunne klare å kapre spillere fra øverste hylle som Samuel Umtiti som er høyt oppe på ønskelisten så er de nesten avhengige av å kunne tilby Champions League-spill neste sesong. Ved tap kan man ikke si noe annet enn at sesongen til Arsenal har vært en eneste stor fiasko og det vil bli svært vanskelig å tiltrekke spillere til Emirates. Tidligere Chelsea-målvakt Petr Cech er Arsenals EL-keeper og spiller i kveld karrierens siste kamp og håper naturligvis å avslutte med et trofe mot gamleklubben.

Maurizio Sarri har fått svært mye (og ufortjent) kritikk denne sesongen til tross for å ha havnet på 3. plass i PL og nådd finalen i EL. Det ryktes at dette muligens kan bli hans siste kamp i sjefsstolen for Chelsea. En annen som trolig vil spille sin siste kamp for Chelsea i kveld er Eden Hazard som har vært sterkt linket til Real Madrid i lang tid nå og som omsider ser ut til å få sin drømmeovergang.

N´Golo Kante er gitt 50% sjanse til å bli klar til kampen i kveld – et stort tap for Chelsea om han ikke blir klar. To andre spillere som har vært svært gode og sentrale for de blå i EL denne sesongen og som mister kveldens finale er Ruben Loftus-Cheek og Callum Hudson-Odoi.

feelbet

Arsenal må som sagt klare seg uten Mkhitaryan, men må også klare seg uten viktige Aaron Ramsey som har vært en av lagets desidert beste spillere denne sesongen.

Chelsea er ubeseiret i deres syv siste kamper (3-4-0) og en seier her er muligens det eneste som kan redde Sarri fra å få sparken. Arsenal har bare tapt en av deres seks siste kamper mot Chelsea (3-2-1) og dersom Kante ikke blir klar til kampen så tror jeg det øker sjansene for Arsenal-seier betraktelig. Unai Emery er kongen av Europa League og har vunnet trofeet tre ganger (alle med Sevilla) – han vet hva som skal til og jeg har en følelse på at han vinner sitt fjerde EL-trofe i kveld.

Tippetips: Arsenal til å vinne trofeet – 2.14 hos Feelbet


 

Med hattrick i semifinalen mot Valencia er det vanskelig å holde seg unna ett spill på at Pierre-Emerick Aubameyang scorer også i kveld

Tippetips: Aubameyang til å score anytime – 2.50 hos Feelbet


Assistkongen i Europa League denne sesongen er overraskende nok Willian for Chelsea. Brasilianeren står med syv assists så langt og at han får assist i kveld står til hele 4.05!

Tippetips: Willian over 0.5 assists – 4.05 hos Feelbet