Årdal – Førde (14:00)

Årdal med sin første hjemmekamp for sesongen, og det er mot opprykksjagende Førde. Årdal med en sterk seier borte mot Studentspretten i første serierunde, mens Førde rodde i land en ikke så veldig imponerende 1-0-seier hjemme mot nyopprykkede Høyanger.

3 DIV

Årdal har forsterket en del, og da spesielt med Eirik Rode og Truls Hovland. Førde har selvsagt et godt lag, og med navn som Ruben Holsæter og Vegard Gjermundstad skal nok lagene i 4.divisjon få bryne seg på litt av hvert. MEN: Årdal spiller denne kampen på sin mindre gode gressmatte mot et Førde-lag som liker å spille ball. Årdal er óg veldig glad i å spille mot lag som liker å spille ball, og er et lag som kriger veldig mye. Da spesielt på hjemmebane der de alltid har et trofast publikum som kan påvirke hvert eneste lag som kommer på besøk.

Førde sin måte å spille fotball på, mener jeg passer Årdal perfekt, og med Eirik Rode inn på midten, og en svært god Truls Hovland på topp, tror jeg de både klarer å stoppe mange angrep fra Førde, samtidig skape mye trøbbel for et Førde-forsvar som er store og sterke, men ikke noe særlig temposterke. Jeg tror på 2-1/1-0 og jeg tror Årdal er et lag som i det stille sikter seg mot å kjempe om opprykket. Du får H til 3,35 og Årdal + 1 til 1,98.

Tippetips:

Årdal til å vinne – 3.15 hos Coolbet

Årdal +1 (EH) – 1.98 hos Coolbet


Dale – TMFK (16:00)

Dale tok en svært sterk seier borte mot fjorårets overraskelse, Kaupanger. De melder om at en til to spillere er usikre, men ellers er de fulltallige. Og så lenge Dales store sønn, Vegard Dyrstad spiller skal bortelaget få nok å bryne seg på.

TMFK på sin side stiller så og si det samme som de gjorde i det usedvanlig spennende lokaloppgjøret hjemme mot Stryn, som endte med 4-5-tap. I en kamp der de ledet 1-0, lå under 3-1, snudde det til 4-3, før de tapte 5-4 på overtid. Det skal sies at mange av målene de scoret ble gitt bort ganske så enkelt, og med fem baklengs, tyder det på at de ikke er de beste defensivt. Men de har spillere som Thor Aage Pleyem, Sondre Silden, Tvendseter Kupen som kan skape en del trøbbel for de fleste lag. Men ikke glem at de spiller på fryktede Dingemoen der Dingemoen-sangen spilles på full guffe, med et publikum som ikke er redde for å skape litt dårlig stemning for motstanderlaget, og TMFK er et lag som virkelig kan bite på.

Det er en veldig åpen kamp, men skal Dale være et lag som kjemper om plassene rett under de beste, er dette kamper de er nødt å vinne. Det meldes om god trøkk i laget og meget fin stemning mellom spillerene på trening. 2.06 er godkjent for meg, og jeg spiller derfor Dale til å vinne. Man vet aldri med lokalfotballen, men her mener jeg oddsen kanskje burde ligge på rundt 1,70 – 1,80.

Tippetips: Dale til å vinne – 2.06 hos Betsson