Skrevet av Anders Lilletvedt


 

Tottenham – Man City

Tirsdag 21:00

Endelig er det tid for kvartfinalene i Champions League og først ut er Tottenham – Man City på Tottenhams nye stadion. Tottenham var overlegne mot Crystal Palace i deres første kamp på deres nye stadion i forrige ligarunde og kunne vunnet med langt større sifre enn 2-0, men var for udyktige foran mål. Tottenham står med 5-1-4 på deres 10 siste kamper i alle turneringer og har levert svært variable prestasjoner den senere tiden. Feide over Dortmund på Wembley og vant 3-0, men tapte 2-1 mot Burnley en uke senere. Det er Tottenham i et nøtteskall.

KaneAguero.jpg

Man City er i storform om dagen og med 14 strake seire i alle turneringer er de naturligvis store favoritter til å ta seg videre til semifinalene. Etter en «svak» høst sammenlignet med fjorårets resultater så har City vunnet 20 av deres 22 kamper dette kalenderåret. Sergio Aguero har vært småskadet for City og er et stort tap uten ham, men Gabriel Jesus har tatt godt vare på sjansene sine og har spilt to kanonkamper mot Brighton og Cardiff. En av nøkkelspillerne til City denne sesongen har vært Raheem Sterling. Hvis Tottenham skal få med seg noe herifra så er de avhengige av at Kieran Trippier hever seg betraktelig og stopper Sterling, for han har sett grusom ut på høyrebacken den siste tiden.

Man City har meget god kontroll på Spurs og har vunnet fire av de fem siste innbyrdes (4-1-0) og har vunnet tre av dem med to eller flere mål. I deres fire siste kamper mot Spurs har de vunnet HT/FT ved alle anledninger. Jeg har stor tro på at Man City får med seg et godt resultat fra denne kampen, men ser fort for meg at Spurs får en «boost» av å spille på deres nye stadion og at de kan score mål, men jeg tror allikevel at City blir for sterke.

Forventet lagoppstillinger:

Tottenham

Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Alli; Eriksen, Son, Winks; Kane.

Skader: Eric Dier, Serge Aurier og Erik Lamela er alle ute med skade. Llorente usikker med hjernerystelse.

Man City

Ederson; Danilo, Stones, Kompany, Laporte; De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Bernardo Silva, Jesus, Sterling.

Skader: Claudio Bravo, Fabian Delph og Oleksandr Zinchenko er alle skadet. Kyle Walker ble skadet mot Brighton og er usikker, mest sannsynlig starter Danilo på høyrebacken. Aguero er mye piggere etter småskaden hans, men er forventet å starte på benk.

 

Tippetips

Man City -0.5 (Asiatisk) – 1.90 hos Fansbet

Begge lag til å score + Over 2.5 – 2.15 hos Fansbet

Longshot: Man City HT/FT – 2.65 hos Fansbet