Skrevet av Anders Lilletvedt


Odd – Brann

Lørdag 15:30

Eliteserien er endelig tilbake og først ute er Odd – Brann på Skagerak Arena i Skien. Odd har kvittet seg med en del spillere i vinter, men har også fått hentet spennende spillere i Sander Svendsen (lån) fra Hammarby og deres tidligere spiller Fredrik Oldrup Jensen (lån) fra Zulte Waregem som trolig blir to svært viktige spillere for Odd denne sesongen. Odd havnet på en svak 9. plass i fjor og er forventet å havne midt på tabellen også i år.

Brann ledet lenge Elitserien i fjor, men måtte til slutt se seg slått av både Rosenborg og Molde etter en svak høstsesong. Har blitt kvitt en del offensive spillere, men har erstattet dem med blant annet Petter Strand og Kristoffer Løkberg som har vært meget gode for bergenserne i oppkjøringen.

velkomstbonus fansbet

Odd har historisk sett pleid å være en hard nøtt for Brann, men de siste årene har det løsnet litt og bergenserne har vunnet fire av de fem siste kampene mot Odd (4-1-0). Synes Brann har sett bunnsolide ut i treningskampene deres og har fått meget god dekning på midtbanen. Ser litt tynnere ut på kantene og på spissplass, men mulig det kommer noen signeringer før overgangsvinduet stenger. Om Brann skal være gullkandidater i år, så må de slå Odd og det tror jeg også de gjør.

Tippetips:

Brann (Draw no Bet) – 1.74 hos Fansbet

Brann Over 1.5 mål – 2.60 hos Fansbet


 

Sarpsborg – Molde

Søndag 18:00

Sarpsborg endte på 9. plasss i fjor i Eliteserien, men mye av skylden til det er at de prioriterte å gjøre det godt i Europa League hvor de kvalifiserte seg til gruppespillet og fikk mye penger i kassen. Stor suksess i europacup betyr mye oppmerksomhet på deres spillere og Sarpsborg har vært nødt til å erstatte flere av deres mest sentrale spillere fra fjorårssesongen. Har virkelig levert sakene i treningskampene i vinter og er forventet å havne rett bak Rosenborg, Molde og Brann på tabellen. Har troen på at Sarpsborg kan gjøre det godt i år, men spørsmålet er om de har vært nødt til å fornye stallen for mye.

Molde har virkelig ikke spart på pengene i vinter og har hentet spillere som Erling Knudtzon, Eirik Ulland Andersen, Ohi, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haraldseid m.fler for store summer. Mange holder Molde som gullfavoritter i år og det med god grunn – de har forsterket over hele linjen, mens Rosenborg ikke har forsterket seg nevneverdig og har hatt mye kaos på trenerfronten i vinter.

De tre siste kampene mellom disse lagene har endt 2-2 og har vært svært sjanserike oppgjør. Har troen på at det blir mye mål også i denne kampen, men holder Molde som knepne favoritter pga. de har forsterket stallen såpass mye og har så gode mange enkeltspillere som kan avgjøre kamper på egenhånd.

Tippetips:

Molde (Draw no Bet) – 1.76 hos Fansbet

Over 2.5 mål i kampen – 2.00 hos Fansbet