Skrevet av @realandrea91


 

DC United – Real Salt Lake (söndag natt kl 01.00)  

Det är två obesegrade lag som möts i den här matchen.

DC United har på två matcher 4 poäng. I förra matchen spelade man 0-0 borta mot New York City. I premiären slog man de regerande mästarna Atlanta på hemmaplan med 2-0 efter mål av Luciano Acosta och Paul Arriola .Salt Lake har också på två matcher 4 poäng.

velkomstbonus betsson

Salt lake vann sin hemma premiär med 1-0 efter att Rusnak gjort matchens enda mål på straff. I Salt Lake premiär match bortamatchen mot Houston Dynamo spelade man 1-1.

I DC United spelar nu förre Manchester United och Everton spelaren Wanye Rooney han kom till DC United förra sommaren i juli 2018. Det tog fyra matcher innan Rooney hittade nätet i MLS och I slutet av förra säsongen kom han verkligen igång med sitt målskytte i MLS. Rooney  gjorde 12 mål på 21 matcher i MLS förra säsongen. Den här säsongen är han så länge än mållöst på två matcher. Jag tror att han kommer att göra sitt första mål för säsongen i den här matchen.

Spelarna som i första hand som ska göra målen för DC United är så klart Rooney och Acosta som har börjat att göra mål efter att Rooney anslutit till klubben. Förra säsongen gjorde Acosta 10 mål på 34 matcher.  9 mål kom efter att Rooney kommit till klubben.

Jag tänker mig att DC United vinner den här matchen med 2-0 precis som man gjorde i premiären mot Atlanta på hemmaplan.

DC United over 1.5 mål – 1.64 hos Betsson (3 units)


 

New York City – Los Angeles FC  (söndag 20.00)

På söndag kväll tar New York City emot Los Angeles FC

New York City har inför den här säsongen tappat sin skyttekung och lagkapten David Villa som har lämnat klubben efter flera år i den.

New York City är obesegrade i MLS på två matcher man har kryssat båda matcherna. I förra matchen spelade man 0-0 hemma mot DC United och i premiären spelade man 2-2 borta mot Orlando det hade varit ett bra resultat om man inte hade haft en 2-0 ledning i halvtid och tappat till 2-2.

Los Angeles FC som var nykomlingar inför förra säsongen i MLS. Man hade ett helt nytt lag. Man hade t ex. fått plockat spelare från andra lag i MLS och på det sättet satt ihop ett nytt lag. Los Angeles största stjärna är mexikanen Carlos Vela som man hämtade in från Real Sociedad från spanska LaLiga.

Man gjorde det bra man gick vidare till slutspelet där man lite snöpligt åkte ut i åttondelen när man förlorade med 2-3 på hemma mot Sporting Kansas City man hade ledningen i den matchen efter att man hade vänt matchen efter Sportings tidiga mål man ledde med 2-1.

Till den här säsongen har man fått behålla sina vassa anfallare Diego Rossi, Carlos Vela, Christian Ramirez och norrmanen Adama Diomande.

Deras fyra anfallare hade en bra säsong i MLS förra säsongen. Diomande gjorde 12 mål på 19 matcher, Rossi 12 mål på 33 matcher, Vela 14 mål på 29 matcher och Ramirez som anslöt till Los Angeles FC i augusti förra året gjorde 3 mål på 8 matcher i Los Angeles FC och i hans förra klubb Minnesota gjorde han 7 mål på 20 matcher som var ett av de sämre lagen förra säsongen i MLS.

Los Angeles FC har börjat den här säsongen på bästa sätt man har två raka segrar i MLS på 2 matcher.  I förra matchen slog man Portland med 4-1 på hemmaplan. I premären slog man Sporting Kansas City med 2-1 också på hemmaplan. Los Angeles brukar spela med tre anfallare på topp. I de två första matcherna den här säsongen har man startat med anfallarna Rossi, Vela och Ramirez på topp.

På bänken har man haft Diomande som har kommit in från bänken i båda matcherna och gjort mål i båda. De 4 anfallarna har minst gjort ett mål var den här säsongen.

Jag skulle bli förvånad om inte Los Angeles FC gör minst ett mål i den här matchen mot New York City.

Tippetips: Los Angeles FC over 1.5 mål – 2.38 hos Betsson (3 units)