Skrevet av Anders Lilletvedt


Det endte 2-1 til Roma da lagene møttes på Stadio Olimpico for vel 3 uker siden og er favoritter til å ta seg videre til kvartfinalene. Unggutten Nicolo Zaniolo stod for begge målene til Roma og ble assistert av Edin Dzeko på begge målene, som var både udyktig og uheldig som ikke fikk mål selv.

Adrian scoret målet til Porto etter å ha kommet inn som innbytter og ble asssistert av Tiquinho Soares. Roma var det klart førende laget og burde scoret både nummer tre og fire etter store sjanser av blant annet Dzeko og Aleksandar Kolarov.

D0Ax21LWsAAL1ff

Jesus Manuel Corona er tilgjengelig for Porto etter å ha vært suspendert i det første oppgjøret. De har også fått Moussa Marega tilbake fra skade, som Porto vil være svært avhengige av sammen med Soares på topp om de skal ha mulighet til å avansere fra dette oppgjøret.

Patrik Schick mistet det motsatte oppgjør med skade for Roma, men er tilgjengelig til denne kampen. Kostas Manolas ble spart mot Lazio, men er forventet å starte denne kampen. Det er svært viktig for Roma å ha Manolas klar, de så helt håpløse ut uten ham i kampen mot Lazio i helgen.

Det er blitt scoret over 2.5 mål i de fem siste kampene til Roma og i ti av deres 11 siste kamper i Champions League. Fire av de fem siste kampene til Porto har gått over 2.5 mål og alle deres fem siste kamper i Champions League har gått over denne linjen.

Roma var det klart beste laget da lagene møttes på Stadio Olimpico og burde scoret enda flere mål. I denne kampen ligger hele presset på Porto som er nødt å score for å ha muligheten til å avansere og Roma er gode når de skal holde på en ledelse.

Ser for meg at det blir mange kontringsmuligheter for Roma og dersom de scorer først så blir det vanskelig for Porto å komme tilbake. Dzeko var meget god for Roma sist og er involvert i alt Roma skaper offensivt, så jeg tror vi får se Dzeko på scorings-listen i dag.

Skal Porto ha mulighet til å avansere her så må de sette sin tillit til Soares som så mange ganger før. Porto er et meget bra hjemmelag så jeg tror de scorer, men ser for meg at Roma allikevel blir for sterke.

 

Tippetips:

Over 2.5 mål – 1.73 hos Betsson

Tiquinho Soares til å score – 2.30 hos Betsson

Roma over 1.5 mål – 2.80 hos Betsson

Edin Dzeko til å score og Roma vinner – 6.20 hos Betsson