Eibar vs Celta Vigo (Søndag – 12.00)

Inför matchen ligger Eibar på 11 plats 31 poäng. Bortalaget Celta Vigo 17 plats med 25 poäng.

Eibar 5 bästa hemmalaget 23 poäng på 13 matcher. Med en målskillnad på 24:15. Celta 16 bästa bortalaget 16 poäng på 13 matcher. Med en målskillnad på 17:25. Man har alltså släppt in en hel del mål på bortaplan.

D0Ax21LWsAAL1ff

Så Eibar som brukar vara starka på hemmaplan möter Celta Vigo som brukar vara dåliga på bortaplan och har inte så bra form heller man har inte vunnit sen den 2 februari och det är den enda segern man har i år i LaLiga. I de flesta matcherna i år har man saknat sin skyttekung Iago Aspas. Det kommer man göra även i den här matchen också. Aspas som precis hade kommit tillbaka från skada är skadad igen.

Eibar har sin brasse anfallare Charles i fin mål form han har 6 mål på de 6 senaste matcherna i LaLiga. Totalt har han 12 mål på 22 matcher. Charles brukar också få ta Eibars straffar.

Om Eibar vill kunna nå Europa spel till nästa säsong är detta en match man bör vinna.

Tippetips

Charles til å score – 2.70 hos Betsson (2 units)

Eibar til å vinne – 1.78 hos Betsson (3.5 units)

Eibar over 1.5 mål – 1.91 hos Feelbet (3 units)


 

Real Betis vs Getafe (Søndag – 16.15)

Inför matchen ligger Betis på 7 plats med 36 poäng. Getafe 4 plats med 39 poäng.

Betis brukar gå framåt på hemmaplan. Getafe har 4 raka utan förlust. I sin senaste borta match gjorde man 2 st mål mot Eibar. Betis är 7 bästa hemmalaget med en målskillnad på 17:15 och Getafe är 5 bästa bortalaget med en målskillnad på 14:14.

Betis har spelat dubbla matcher i veckan ett bra tag nu för man har gått långt i Copa del Rey och i Europa League men nu har man åkt ur båda två i loppet av en vecka. Betis hade som sent som i torsdags match mot Valencia i Copa del Rey. Man borde ha trötta ben här mot Getafe.

Jag väljer att spela på Getafe igen precis som jag gjorde i förra veckan. I denna match väljer jag att spela Getafe göra mål i matchen. I första hand är det Getafes anfalls duo Jorge Molina och Jaime Mata som ska göra målet.  Båda gjorde mål i förra matchen mot Rayo och båda har nu gjort 10 mål den här säsongen i LaLiga. Tillsammans med Messi och Suarez är Getafe och Barca de enda lagen i LaLiga som har två spelare som har gjort det.

Fin mål form har duon Molina har nu 7 mål på 11 matcher med LaLiga och Copa del Rey inräknat. Mata har 4 mål på de 3 senaste matcherna i LaLiga och han brukar få ta straffarna. Getafe borde ha goda chanser att göra mål i denna matchen.

Tippetips: Getafe til å score – 1.52 hos Betsson (3.5 units)