Skrevet av Christopher Vagnild


Vi er tilbake etter en uendelig lang All-Star helg. VI hadde en meget god periode før den som vi skal prøve å opprettholde. Nå går vi inn i den siste tredjedelen av sesongen og da blir det automatisk mer trøkk. LeBron James gikk ut i media og sa at han måtte intensifiere spillet tidligere enn vanlig for å nå play-offs i år – så her er det bare å henge med!

Toronto Raptors – Orlando Magic

21:30

Toronto Raptors er store favoritter før dette oppgjøret, med rette. Kan ikke se for meg hvordan Magic skal ha sjans mot dette førsteseed-jagende laget fra Canada. Raptors har 7 seiere på rad og er 3 kamper bak Bucks (som er førsteseed).

Vi skal se nærmere på returlinjen til Pascal Siakam. Orlando er et av de dårligste returlagene i serien og Toronto spiller vanligvis et meget tett forsvar på hjemmebane. I følge rotowire.com er Orlando et av lagene som tillater flest returer mot power forwards (10.4 RPG). Legger ikke ekstremt mye i den statistikken, men det er en liten faktor som styrker spillet. Siakam har hatt både 14 og 10 returer i løpet av de siste 5 kampene og er meget kapabel til å plukke disse på en vanlig basis.

Tippetips: Pascal Siakam over 6.5 rebounds – 1.71 hos Fansbet


 

Denver Nuggets – LA Clippers

23:00

En sterk trend I perioden etter ALL-STAR helgen er at det har blitt scoret mange poeng. Har ikke sjekket opp statistikken, men et kjapt blikk over resultatlistene viser meget høye poengscores. Dette tror jeg virkelig ikke kommer til å endre seg her.

Denver Nuggets scorer i snitt 112 poeng og Clippers 114 poeng. Noe som utrolig nok ikke er i toppsiktet i NBA. Poenginflasjonen i denne ligaen er sterk. Uansett, Nuggets i seg selv er kapable til å score 140 på en god dag – spesielt nå som de kan benytte seg av Isaiah Thomas fra benken. Nevnte Thomas har mye å bevise etter en lang periode med skadeproblematikk og trading over alt, jeg både tror og håper at han kommer til å spille en viktig rolle for Nuggets når det skal spilles om seeding fremover.

Samme argument kan man trekke frem hos Clippers. De har kanskje bedre scorere på benken enn som startere. Montrezl Harrell og Lou Williams er virkelig store faktorer til at Clippers har hengt med denne sesongen. Så vi har to lag her som begge har naturlige go-to-scorere i alle perioder av kampen.

Tippetips: Denver Nuggets – LA Clippers over 233 poeng – 1.92 hos Fansbet