Skrevet av Anders Lilletvedt


Burnley – Tottenham

Lørdag 13:30

Tottenham kan med seier her ligge kun to poeng bak Man City på førsteplass (Liverpool spiller på søndag). Kun Liverpool (38) har hentet flere poeng på deres 15 siste kamper enn Tottenham (36). Burnley er ubeseiret på deres syv siste kamper (4-3-0), men står med 0-2-9 mot topp-9 lagene i Premier League denne sesongen.

Johann Berg Gudmundsson og Robbie Brady er tilbake etter skade for Burnley til denne kampen. Harry Kane er tilbake i trening for Tottenham og det er forventet at han kommer inn dersom Tottenham sliter utover i kampen. Det betyr at de kun har Dele Alli ute med skade nå.

Siden Burnley slo Liverpool i August 2016 har Burnley kun tatt to poeng av 42 mulige på hjemmebane mot «the big six» og har sluppet inn mål i samtlige av de 14 kampene. Tottenham på sin side er det desidert beste bortelaget i Premier League med 11 av 13 mulige seire (11-0-2) og gjør det dermed enda bedre borte enn «hjemme» (27). Tottenham har gått seirende ut i fire av deres fem siste kamper innbyrdes mot Burnley (4-1-0).

Selv om Harry Kane ikke spiller fra start så har jeg veldig stor tro på at Tottenham tar dette. Fryktelig gode på bortebane og trenger ikke Kane når Son Heung-Min leverer som han gjør om dagen.

Tippetips: Spurs -0.5 (Asiatisk) – 1.70 hos Betsson


D0Ax21LWsAAL1ff

Man Utd – Liverpool

Søndag 15:05

Liverpool ligger á poeng med Man City på 65 poeng i Premier League, men har en kamp til gode på de blå fra Manchester og vil dermed overta tabelledelsen igjen så lenge de unngår tap mot Man Utd. United på sin side har klatret opp på den viktige 4. plassen etter svært solide resultater under Ole Gunnar Solskjær. United har vunnet 12 av deres 14 kamper under Solskjærs ledelse (12-1-1) og det var nettopp etter Liverpool – Man Utd for 15 kamper siden at hans forgjenger, Jose Mourinho, fikk fyken etter å ha blitt feid av banen av Liverpool.

Anthony Martial og Jesse Lingard skadet seg i Premier League-kampen mot PSG, men kan bli klare til denne kampen. Solskjær er mest optimistisk angående Martial, men det er mulig at begge rekker denne viktige kampen. Liverpool mangler Dejan Lovren, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain til dette oppgjøret.

Man Utd har kun holdt nullen i en av deres 12 Premier League-kamper på Old Trafford denne sesongen og møter nå et Liverpool-lag som har scoret i alle deres 13 bortekamper. Liverpool er før runden det nest beste bortelaget i ligaen (30), kun slått av Tottenham (33).

De fem siste kampene innbyrdes er nokså jevne med 1-2-2, hvor Liverpool har vunnet de to siste med sifrene 3-1 og 4-1. Til tross for gode resultater for United, så har jeg større tro på dette Liverpool-mannskapet, spesielt hvis det viser seg at Martial og Lingard ikke blir klare til denne kampen. Tror riktig nok at begge lag vil score, men prøver meg på et spill på Liverpool også.

Tippetips:

Begge lag til å score – 1.65 hos Betsson

Liverpool (Draw no Bet) – 1.65 hos Betsson