Skrevet av realandrea91


Getafe vs Rayo Lørdag 13.00

För 3 omgången i rad har vi ett Madrid derby på lördag när Getafe tar emot Rayo.

Inför matchen ligger Getafe på 5 plats, 36 poäng och Rayo under strecket på 19 plats, 23 poäng. Getafe har 3 raka utan förlust och i den senaste matchen så tappade man en 2-0 ledning på bortaplan mot Eibar. Rayo kommer in till denna matchen med 3 raka förluster.

Getafe som brukar vara starka på hemmaplan är det 5 bästa hemma laget i LaLiga med bara två hemmaförluster en av dem kom mot Barcelona med 1-2 och den andra mot Valencia 0-1 med en målskilland på 14:14.

Man bör ta en ny 3 poängare här om man vill nå Europa spel till nästa säsong man möter Rayo som brukar vara svaga på bortaplan man är det 15 bästa bortalaget i LaLiga med en målskilland på 7:14.

Getafes anfalls duo har fin mål form Jorge Molina den gamle måltjuven har vaknat till den här säsongen och särskilt i år 2018 han har 6 mål på 10 matcher med LaLiga och Copa del Rey inräknat och då har man t ex. möt Atlético Madrid och Barcelona. Totalt har han 9 mål på 24 matcher i LaLiga den här säsongen. Förra säsongen gjorde han bara 7 mål på 36 matcher.

Jaime Mata 3 mål på de 2 senaste matcherna i LaLiga och han brukar få ta straffarna. 9 mål på 21 matcher i LaLiga den här säsongen. Förra säsongen spelade han i ligan under LaLiga då vann han skytteligan med 35 mål på 43 matcher.

Angel 5 mål på 23 matcher som brukar göra mål när han får chansen. I mitten på januari så gjorde han mål i 3 raka matcher. Förra säsongen hade han en bra säsong i LaLiga då gjorde han 13 mål på 33 matcher.

Alla tre lär inte starta kör spelen hos unibet så void om nån av dem inte skulle starta i matchen. I de flesta matcherna den här säsongen har Mata och Molina startat.

Tippetips:

Getafe vinner – 1.75 hos Feelbet (3.5 units)

Getafe over 1.5 mål – 2.18 hos Feeelbet (2 units)

Molina til å score mål – 2.80 hos Unibet (2 units)

Mata til å score mål – 2.80 hos Unibet (2 units)

Angel til å score mål – 2.62 hos Unibet (2 units)


 

Sevilla vs Barcelona Lørdag 16.15

Sevilla tar emot Barcelona på lördag eftermiddagen i en intressant liga match. Inför matchen ligger Sevilla på 4 plats, 37 poäng. Barcelona 1 plats, 54 poäng

Båda lagen spelade match i veckan. Barca spelade på tisdagen borta mot Lyon i Champions League 0-0 och Sevilla gick vidare när man vann med 2-0 på hemmaplan mot Lazio i Europa League.

Sevilla har ingen match till veckan men för Barca så väntar Real Madrid i Copa del Rey på onsdag på bortaplan. Det kan tänkas att Barca vilar spelare i denna match nu när man leder LaLiga med 7 poäng och nästa helg på söndag så möts Barcelona och Real Madrid i LaLiga.

52532908_945724915623839_2237133518276657152_n.jpg

I denna match så får Barca se upp med framförallt Wissam Ben Yedder som har fin mål form med 3 mål på de 4 senaste matcherna. Han gjorde mål i båda mötena mot Lazio i Europa League.

Ben Yedder är nu uppe i 11 mål på 21 matcher. André Silva står kvar på sina 9 mål på nu 23 matcher. Duon har nu gjort 20 LaLiga mål för Sevilla den här säsongen i LaLiga. Det kan bli så att Silva inte får starta i denna match. Om Sevilla ställer upp med en mer defensiv uppställning och han missade bra chanser att göra mål mot Lazio. Om Silva inte skulle starta har man ändå en bra offensiv man har också Pablo Sarabia som gjorde mål mot Lazio i veckan och han har gjort 8 mål och han har även gjort 8 assist i LaLiga den här säsongen.

Jag blir förvånad om Sevilla inte skulle lyckas att göra minst ett mål i denna match med tanke på Barcelonas tuffa spelschema och Sevilla som brukar vara offensiva på hemmaplan och skapa många chanser. I januari i år i Copa del Rey (spanska cupen) slog man Barcelona med 2-0 på hemmaplan innan man åkte på storstryck med 6-1 på bortaplan i returen.

Tippetips: Sevilla over 1.0 mål (Asian) – 1.57 Feelbet  (4 units)


 

Leganés vs Valencia Søndag 12.00

På söndag på lunch tar Leganés emot Valencia. Inför matchen så ligger Leganés på 14 plats, 29 poäng och Valencia på 9 plats, 32 poäng.

Leganés hade två raka seger innan man föll i förra omgången mot Sociedad på bortaplan med 3-0. I denna match har man fördel av mer vila. Valencia spelade match i torsdags i Europa League och lär därmed ha mer slitna ben och mindre fokus på denna matchen. För på torsdag till veckan så väntar Betis i returen i semifinalen i Copa del Rey. Så det kan tänkas att Valencia kommer att vila spelare till den matchen.

Jag väljer därmed igen att spela på Leganés och kör också två st målskyttespel i matchen. Youssef En-Nesyri att göra mål och till denna match tar jag också hans anfallskollega Martin Braitwaite att göra mål. Fin form har duon.

En-Nesyri i förr förra matchen i hemma matchen mot Betis gjorde han Hattrick i 3-0 segern. Han har nu gjort 6 mål på de 4 senaste matcherna i LaLiga.

Braithwaite har nu 3 mål på de 6 senaste matcherna med LaLiga och Copa del Rey inräknat. Två av målen gjorde han mot Barca och Real Madrid! han nätade på bortaplan mot Barcelona i LaLiga och på hemmaplan mot Real Madrid i cupen.

Tippetips

Leganés DNB – 1.92 hos Betsson (2.5 units)

En-Nesyri til å score – 3.75 hos Unibet (1.5 units)

Braitwaite til å score mål – 4.10 hos Unibet  (1 unit)