Skrevet av Anders Lilletvedt


FA Cup-finalistene fra i fjor møtes i år i femte runde av FA-cupen på Stamford Bridge. Man Utd sin rekke på 11 ubeseirede kamper under Ole Gunnar Solskjær ble endt av PSG i midtuken da de tapte fortjent 2-0 og står nå med 10-1-1 på deres 12 siste kamper.

52793126_760730634301925_8278299792296116224_n

Chelsea har levert noen svært varierende resultater den siste tiden. De gikk på en voldsom smell sist helg og tapte hele 6-0 borte mot Man City på Etihad, helgen før vant de 5-0 mot Huddersfield og noen dager før den kampen så tapte de 4-0 mot Bournemouth. Står riktignok med 8-4-1 på hjemmebane denne sesongen, hvor det eneste tapet kom mot Leicester.

Anthony Martial og Jesse Lingard skadet seg begge mot PSG i Champions League og Solskjær har sagt at det er en stor sjanse for at ungguttene Tahith Chong (19) og Angel Gomes (18) kan få spilletid mot Chelsea. Det åpner også for etterlengtet spilletid for Romelu Lukaku og Alexis Sanchez. For Chelsea er Ruben Loftus-Cheek usikker til kampen, mens Danny Drinkwater fremdeles er skadet.

Da lagene møttes i finalen i fjor stakk Chelsea av med trofeet etter at Eden Hazard scoret kampens eneste mål på straffespark. Er stort sett jevne kamper når disse lagene møtes, de siste fem kampene innbyrdes har endt med to seire hver og én uavgjort.

Hjemme på Stamford Bridge har Chelsea stukket av med seieren i fire av de fem siste kampene mot United, men United har vunnet alle deres fem bortekamper under Solskjær med en målforskjell på 12-1, så man kan forvente en spennende kamp her.

Hadde United hatt en skadefri tropp her hadde jeg ansett de som favoritter her, men mye tyder på at flere unggutter får sjansen og Chelsea er også svært gode hjemme på Stamford Bridge, så jeg står over kamputfall i denne kampen. Er alltid jevne kamper når lagene møtes og mye sjanser, så jeg synes begge lag til å score er et bra spill. Har en liten følelse på at Sanchez leverer i dag så prøver et litt frekt langskudd på han også.

Tippetips:

Begge lag til å score – 1.66 hos Fansbet

Alexis Sanchez scorer og United vinner – 7.50 hos Betsson