Skrevet av Christopher Vagnild


Etter en liten pause på grunn av eksamener er vi tilbake med helgetips til NBA. Vi nærmer oss All-Star Weekend med stormskritt og vi skal prikke inn formen i denne perioden. Fine matchups står på menyen i helgens utvalg.

 

Utah Jazz – San Antonio Spurs

23:00

Nummer 6 og 7 i den vestlige konferansen. To lag i litt ustabil form. Utah Jazz som gikk fra skikkelig juling mot Rockets, vant sist med solide tall mot Phoenix Suns, skal opp mot Spurs som ikke har fylt handicaplinjen de siste 6 kampene. Begge lag har dog veldig god motivasjon for å spille god basketball denne matchen da det er mot en direkte konkurrent i kampen om playoffs.

Donovan Mitchell fungerer som i de fleste bakre roller i dette Utah-laget. Fra fjorårets gode rookiesesong har han holdt en stødig linje i de fleste parameter. I kveld skal han opp mot et godt defensivt organisert lag og DeMar DeRozan som hovedforsvarer. Det er ingen hemmelighet at både Mitchell og DeRozan er meget kompetitive spillere som blir bedre under press. Dette er kanskje bare en regular season kamp, men som sagt er det også en god mulighet for å skape en luke ned.

Her spiller jeg rett og slett på at jeg mener DeRozan og systemet er bedre enn Mitchell. Derav tar vi et underspill på poenglinjen hans (25.5 poeng). En linje han har fylt 2/6 siste, hendholdvis mot Rockets og Minnesota.

Tippetips: Donovan Mitchell under 25.5 poeng – 1.95 hos Fansbet

 

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers

01:00

Årets versjon av Cavs må være noe av det tristeste jeg har sett på lenge. Tomrommet etter LeBron James har vist seg å være utrolig stort, spesielt merkbart når Kevin Love, Tristan Thompson og JR. Smith har vært utilgjengelige i store deler av sesongen. Eneste kortsiktige håp for Cavs er å spille seg i en god posisjon for å få et bra draftpick til neste års draft – det er ingen hemmelighet.

I kveld er også Cavs i en back-to-back situasjon, der de tapte mot Washington Wizards i går og går til en annen bortekamp i natt. Dette er en vanskelig situasjon for Cavs som ikke har de ekstreme rulleringsmulighetene på benken heller. Når de i tillegg møter Pacers, som har meget gode benkspillere, tror jeg de kommer til kort i alle av spillets faser.

Observerer også at Kevin Love var så vidt på banen i gårsdagens oppgjør, men ser ut til å være skadet igjen. Spørs om det er motivasjonen eller kroppen som sier stopp, jeg tipper en god mellomvei. Uansett ikke noe godt tegn for gutta fra Cleveland.

Tippetips: Indiana Pacers -14.5 poeng – 1.92 hos Fansbet