Skrevet av @RealAndrea91


Ny runde med tips fra spansk fotball, og i den anledning presenterer vi vår nye La Liga-ekspert, Andrea, som kommer fra Sverige og som har fulgt La Liga tett i mange år. Følg henne på Twitter!

Sjekk ut helgens oddstips og giveaways i Oddsgruppa

Girona v Huesca

Lørdag 20:45

På lördag kväll i LaLiga tar Girona tar emot Huesca på Lördag. Ett bottenmöte väntar i LaLiga Girona har det tungt i LaLiga just nu man har rasat som en jojo i tabellen efter 14 omgångar låg man på Europa League plats och nu ligger man i skruvande stund inför omgång 23 på 17 plats med 24 poäng. Det är placeringen ovanför nedflyttnings strecket. Man har inte vunnit i LaLiga i år! Senaste segern kom den 25 november när man slog Espanyol på bortaplan med 3-1.

Bli med i vår Facebook-gruppe!

På lördag kväll har man en passande uppgift att vända sin negativa trend när man möter tabell jumbon på 20 plats med 15 poäng som också är nykomlingar i LaLiga den här säsongen. Huesca är LaLigas sämsta bortalag den här säsongen. Man har på 11 matcher tagit 5 poäng och man har släppt in 24 mål vilket är mest av LaLiga lag på bortaplan. Huesca hade en tung höst i LaLiga. Man vann visserligen sin premiär match borta matchen mot Eibar och sen efter det dröjde det till den 5 Januari när man lyckades att vinna sin andra LaLiga match och därmed också ta sin första hemmaseger i LaLiga.

Huescas nuvarande form är bättre än Gironas man har vunnit två st LaLiga matcher i år 2019 och senast så vann man när man slog en annan nykomling Valladolid på hemmaplan med 4-0.

Jag väljer att spela ett målskytte spel i matchen. Jag väljer Gironas bästa målskytt Christian Stuani att göra mål i matchen. Han brukar också ta deras straffar. I förra mötet mellan lagen den här säsongen mot Huesca gjorde Stuani mål på just straff. Under säsongen har han gjort 12 mål på 19 matcher. Senast Stuani gjorde mål var den 16 januari i cupen så det är dags för Girona och framförallt Stuani att visa vägen och göra mål på lördag kväll tycker jag.

Stuani @ 2.20 2 u av 5 u Unibet de har högst odds där just nu och de voidar om han eventuellt inte skulle starta i matchen.

Tippetips: Christian Stuani til å score – 2.20 hos Unibet (2 units)


 

Leganés vs Real Betis

Søndag 12:30

Lunch matchen denna söndag i Madrid spelas mellan Leganés vs Real Betis.

Leganés på 13 plats med 26 poäng.  5 senaste matcherna i LaLiga 2 vinster, 2 förluster och en oavgjord.

Leganés som i måndags i förra omgången 22 imponerade när man vann det viktiga bottenmötet mot Rayo på bortaplan med 2-1 trots att man var en man mindre i mer än 30 min i andra halvlek. Man avgjorde matchen med en man mindre på planen genom anfallaren Youssef En Nesyri. Hans anfallskollega dansken Martin Braitwhite gjorde Leganés första mål i matchen.

51852517_325466638080854_813615866997374976_n.png

Det känns som att Leganés är på gång igen. Man har fått liv i anfallarna En Nesyri och Braithwaite. En Nesyri har gjort 3 mål på de 2 senaste matcherna i LaLiga. Braithwaite i sin tur har gjort 3 mål på de 4 senaste matcherna med Copa Del Rey inräknat. Två av målen gjorde han mot Barcelona och Real Madrid! han nätade på bortaplan mot Barcelona i LaLiga och på hemmaplan mot Real Madrid i cupen.

Betis 6 plats med 32 poäng. 5 senaste matcherna i LaLiga 2 vinster och 3 förluster.

Real Betis spelade igår kväll (torsdag) sin första match i Copa del Rey där man möte Valencia på hemmaplan 2-2 där Betis tappade en 2-0 ledning så matchen lever inför returen. Tungt för Betis att tappa 2-0. Nu är det fördel Valencia inför returen på Mestalla. Returen spelas inte till veckan dock men första match i dubbel mötet mot Rennes i Europa League är nästa torsdag. Där Betis börjar på bortaplan. Därför tror jag att Betis spelarna inte har så mycket fokus på söndagens lunch mot Leganés och jag tror att Betis tränare Quique Setién kommer att välja att vila spelare inför den matchen. Han valde att vila spelare i förra LaLiga matchen hemma mot Atlético Madrid som Betis vann med 1-0  efter att Canales gjorde matchens enda mål på straff.

Betis har haft ett tuff matchande sista tiden med dubbla matcher i hela januari för att man har gått så långt i Copa del Rey. En sak som är säkert att ordinarie försvarana Firpo Junior och Aissa Mandi kommer att missa matchen på grund av de har fått 5 st gula kort under säsongen. Firpo har spelat i 16 LaLiga matcher den här säsongen. Han har missat några matcher på grund av skada tidigare. Aissa har spelat 22 LaLiga matcher den här säsongen.

Jag tror att de piggare benen och bättre fokus hos Leganés spelarna kommer att bli avgörande här.

Med tanke på lagens form och jag tror att Betis skulle vara nöjda med ett x här så finns det en risk att denna match slutar oavgjort så jag väljer att köra Leganés +0 (Asiatisk handikap) 3 u spelas hos Fansbet

Tippetips: Leganés +0 (Asian Handicap) – 1.61 hos Fansbet (3 units)


 

Sevilla vs Eibar

Søndag 18:30

På söndag kväll möter Sevilla Eibar på hemmaplan. Inför omgång 23 så ligger Sevilla på 4 plats med 36 poäng. Sevilla är det 4 bästa hemmalaget i LaLiga den här säsongen man har på 10 matcher tagit 23 poäng och man har gjort 18 mål och man har bara släppt in 6 mål.

Sevillas motståndare Eibar 10 plats med 29 poäng. De flesta poängen har man tagit på hemmaplan den här säsongen i LaLiga. Eibar är det näst sämsta bortalaget i LaLiga den här säsongen. Man har på 10 matcher bara tagit 7 poäng och man har en målskillnad på 7:17.

Säsongens första möte mellan lagen vann Sevilla med 3-1 borta mot Eibar. Jag förväntar mig ett likande resultat i den här matchen.

Sevilla har till veckan en tuff borta match mot Lazio i Europa League på torsdag. Jag förväntar mig att Sevilla öser på från start i den här matchen så att man sen kan vila spelare. Därför väljer jag att spela Sevilla ö 1.5 mål för om Sevilla tar en 2-0 ledning finns risken att de slappnar av och fokuserar på torsdagens match mot Lazio på bortaplan.

Sevilla har i fyra hemmamatcher den här säsongen i LaLiga inte lyckas att göra minst 2 stycken mål i matchen. I två hemmatcher den här säsongen har man inte gjort något mål i matchen. Den ena var mot målsnåla Getafe som inte brukar släppa in mycket mål och i första hemma matchen den här säsongen när man spelade 0-0 hemma mot Villarreal. I förra hemma matchen mot Levante gjorde 5 mål i andra halvleken!. Sevilla förlorade sin förra LaLiga match borta mot Celta Vigo med 1-0. Jag tror man vill studsa tillbaka igen och göra ett antal mål i den här matchen så man får en bra känsla inför Lazio matchen.

Spelarna som ska lösa över 1.5 mål för Sevilla är framförallt den farliga anfallsduo portigisen André Silva med 9 mål och franske Wissam Ben Yedder 10 mål har tillsammans gjort 19 LaLiga mål för Sevilla den här säsongen jag förväntar att båda startar mot Eibar på hemmaplan. Som de har gjort i dem senaste liga matcherna. Jag blir förvånad om inte André eller Wissam gör mål minst ett mål i matchen.  Även om duon inte skulle göra det så ska Sevilla kunna lösa över 1.5 mål hemma mot Eibar. Sevilla har också målfarliga Pablo Sarabia som har gjort 7 LaLiga mål den här säsongen och han har också gjort 7 st assist i LaLiga den här säsongen. I 5-0 segern över Levante i förra hemma matchen så hade Sevilla 5 olika målskyttar i matchen!  Ben Yedder, Silva, Sarabia (mål på straff), Vazquez och Promes gjorde målen.

 Tippetips: Sevilla över 1.5 mål – 1.66 hos Fansbet (3.5 units)