Skrevet av Shayan Jalilian


La Liga er nok en gang klar for en ny runde, og denne søndagen har vi flere spennende kamper på programmet.

Real Betis – Atlético Madrid

Søndag 16:15

Rundens desidert nydeligste kamp i mine øyne spilles på Estadio Benito Villamarín når heltente Betis-supportere og spillere tar imot Atlético Madrid til dyst.

Real Betis har variert mye i prestasjonene denne sesongen, og ligger nå på en 8.plass med 8-5-8 og 29 poeng. Jeg synes laget fra Andalucía har underprestert i LaLiga denne sesongen. De er videre i Europa League, men ser man på troppen de har til rådighet synes jeg de bør ha gode forutsetninger for å faktisk kjempe om topp 4, noe de tilsynelatende ser ut til å ikke evne. Mye av problemet vil jeg si ligger hos trener, Setíen. De er ekstremt gode når de spiller mot lag som ligger høyt og gir fra seg mye rom, men mot defensive lag har de en tendens til å slite med å finne hull på byllen.

feelbet

Atlético Madrid og Antoine Griezmann er i svært god form for øyeblikket og ligger på 2.plass med 12-8-1 og 44 poeng, altså fem poeng bak serieleder Barcelona. De rødhvite fra Madrid har altså ikke tapt en eneste kamp siden de fikk 4-0-bank mot Dortmund for flere måneder siden.

Jeg tror fort dette kan komme til å bli en kamp der Betis fyrer på alle sylindre og går rett i strupen på Los Colchoneros. 4/5 siste kampene til Betis har endt med at begge lag har scoret, mens kun 1/5 siste til Atlético Madrid har endt med at begge lag har scoret. Ser man på statistikken sånn sett ser den ikke lovende ut, men Betis er knallsterke på hjemmebane og jeg tror fort dette kan bli en målrik affære.

Tippetips: Begge lag scorer – 2.10 hos Feelbet


 

Real Madrid – Alavés

Søndag 20:45

Søndagsrunden avsluttes på Santiago Bernabéu når et Real Madrid-lag i storform tar imot Alavés fra baskerland.

Santiago Solari har virkelig fått Real Madrid-maskineret til å begynne å gå som normalt igjen og Los Blancos har nå tre strake seiere i serien, samtidig som at de er klare for semifinale i Copa del Rey, der Barcelona venter på onsdag kveld. Når det gjelder tabellen i LaLiga ser det dog ikke særlig lyst ut for Real Madrid som virkelig nærmest klarte å spolere hele sesongen under Julen Lopeteguis ledelse. De ligger nå på en 3.plass, hele ti poeng bak Barcelona med 17 serierunder igjen å spille.

51304298_1998976900219088_3513318441090023424_n

Alavés har på sin side vært den store overraskelsen i LaLiga denne sesongen, men formkurven til baskerne peker litt nedover for tiden. De har tapt to strake kamper i serien og ligger fire poeng bak Sevilla som har den viktige 4.plassen.

Karim Benzema har vært i kjempeform for Real Madrid de siste kampene og står med fire mål på de to siste kampene mot Espanyol og Girona. Han kommer etter all sannsynlighet til å starte denne kampen også, og med tanke på hans nåværende form bør det være gode muligheter for at han noterer seg for en scoring eller to.

Tippetips: Karim Benzema-scoring – 1.83 hos Fansbet